Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нокът"
Това, от което страната се нуждае, са изцапани нокти и чисти умове.
Уил Роджърс
Когато мечките се раждат за първи път, са безформени маси от бяла плът, малко по-голяма от мишките, като само ноктите им са изпъкнали. След това майката ги облизва постепенно в правилна форма.
Плиний Стари
И дивите неща изреваха ужасните си ревове и скърцаха страшните си зъби, търкаляха ужасните си очи и показваха ужасните си нокти.
Морис Сендак
Природата има кървави зъби и нокти.
Алфред Тенисън
Светът на изкуството е джунгла, отекваща от призивите на порочна ревност и безмилостна битка между дилъри и колекционери; но цял живот съм се разхождал в джунглите на бизнеса и борбата със зъби и нокти за снимки ми идва като форма на релаксация.
Арманд Хамър
Миналата година, когато баба ми падна и си счупи бедрото, вече не можеше да си рисува ноктите на краката. Така че дядо ми започна да го прави вместо нея, дори след като той падна и си счупи бедрото. За мен това е любов.
Дейвид Еберсхоф
В крайна сметка издръжливостта е единствената причина да съществуваме. Ние мислим за себе си като за най-смъртоносните животни в природата, но истината е, че голият човек е най-големият слабак в дивата природа. Нямаме зъби, нокти, сила и скорост.
Кристофър Макдугъл
Добрите акробати не си гледат ноктите по средата на скока.
Айзък Азимов
Гладът си е глад, но гладът, който се утолява с готвено месо, похапвано с вилица и нож, е съвсем друг глад, за разлика от онзи, при който месото се поглъща с ръце, нокти и зъби. Затова не само предметът на потребление, но също и начинът на потребление се създава от производството не само обективно, но и субективно. По такъв начин производството създава потребителя.
Карл Маркс
Гили Гили свали лака си, който беше скрила между счупените плочки на балкона, и много пъти пое дъх, за да смекчи чувствата си. Тялото й стана по-леко, докато миризмата на лак за нокти се разпространяваше в душата й.
Метин Качан
Лъвът се разпознава по ноктите.
Морис Льоблан
Мазнините не са причина за затлъстяване и мазнините не са причина за атеросклерозата. Мазнините в тялото не се втурват в телесните мазнини, а се опитват да ни стоплят, украсяват, развеселяват и осигуряват полови хормони. И именно постната диета с ниско съдържание на мазнини е причината за много проблеми с плодовитостта, косата, ноктите, настроението и либидото.
Наталия Зубарева
Перата са сред най-сложните структурни органи, открити в природата. Нищо със сравнимо измерение не е по-силно. Те са направени от кератин, същият като човешките нокти, копитата на коня и рога на носорог, но кератинът в перата, поради разликата в молекулярната структура, е още по-здрава.
Сай Монтгомъри
Орлите рядко не успяват да хванат плячката си. Обикновено го убиват бързо, като му счупват врата с мощните си нокти.
Стивън Кинзър
Ноктите на Истината бяха болезнени. Лъжите се разкъсаха като струпеи и Джон кървеше там с часове, сподавяйки виковете си на болка в ръкава на палтото си - палтото, което беше получил от баща си.
Франк Перети
Когато алчността прониже нокти в човек, тя не познава граници.
Хенинг Манкел
Накратко, нищо няма тенденция да увеличава любовта толкова силно, колкото ефектите от маркирането с ноктите и хапането.
Ватсаяна Маланага
Знаех статистиката; Бих присъствал на лекции в полицията. Никога не се качвайте в колата. Никога, никога, никога. Ритайте, крещите, удряте, извивате се, плюете, нокти - правете каквото е необходимо, но не се качвайте в това превозно средство. Шансовете на една жена за оцеляване рязко спаднаха.
Джеймс Грипандо
Отрицателните мисли са ноктите, които изграждат затвор на провала.
Джон Гордън
Той има зелени очи, ангелско лице и дълги, подобни на пианист пръсти с матови, добре поддържани нокти. Андрогинните черти на лицето са подчертани от дълга коса, вързана на възел. На китките има кожени гривни с различни цветове и дебелина, а на лявата ръка златен пръстен с камък, подобен на кехлибарени отблясъци.
Камила Гребе
Яжте или лекувайте, нищо друго. Следващият човек на опашката винаги е бил потенциален противник, някой, който има повече. Тези, които бяха още живи, се бореха със зъби и нокти за остатъците. Борба за място за умиране в град, лишен от резолюции.
Карина Сайнс Борго
Моето цвете изпълни с благоухание цялата ми планета, но не умеех да му се радвам. Онези думи за ноктите, вместо да ме раздразнят, трябваше да ме трогнат...
Антоан дьо Сент-Екзюпери