Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Превръщане"
Поставянето на цели е първата стъпка в превръщането на невидимото във видимото.
Антъни Робинс
Напротив, социализмът разширява функцията си върху описанието на обществото такова, каквото трябва да бъде, и откриването на средствата за превръщането му в това, което трябва да бъде.
Бенджамин Тъкър
Всъщност след време намирането на идеите е лесната част. Сортирането им и превръщането им в истории сега е тежката работа.
Сара Зетел
Превръщането в професионалист е начин на мислене. Ако се борим със страх, самосаботаж, отлагане, съмнение в себе си и т.н., проблемът е, че мислим като аматьори. Аматьорите не се появяват. Аматьорите се измъчват. Аматьорите се оставят на нещастието да ги победи. Професионалистът мисли различно. Той се появява, върши си работата, продължава да кара, каквото и да става.
Стивън Пресфийлд
Всеобщото образование е не само морален императив, но и икономическа необходимост, за да се проправи път към превръщането на много повече нации в самодостатъчни и самоподдържащи се.
Дезмънд Туту
Отглеждането на царевица, което от биологична гледна точка винаги е било процес на улавяне на слънчевата светлина, за да се превърне в храна, не в малка степен се е превърнало в процес на превръщане на изкопаемите горива в храна.
Майкъл Полан
Психоанализата често е свързана с превръщането на нашите духове в предци.
Норман Дойджи
Никога не съм очаквала, че когато имам дъщеря, че една от най-важните ми задачи ще бъде да защитя детството й от превръщането на пазар в земята на маркетолозите.
Пеги Оренщайн
Като самотен родител бях станал тираничен, за да оцелея, и всичко, което не можех да контролирам, ми причиняваше огромно безпокойство. Като естествено неподреден, неорганизиран мъж, който никога не е правил списъци или е пазил касови бележки, превръщането ми в някой, който може да се грижи за малко дете сам, може би ме е накарало да компенсирам малко.
Саймън ван Буй
Предполагам, че по ирония на съдбата тайната за превръщането в световна "хиперсила" е толерантността. Ако погледнете историята, ще видите, че великите сили са много толерантни в издигането си до световно господство.
Ейми Чуа
Кабалата е свързана с промяна. Не става въпрос да се гордеем с нашите добри качества: мъдростта е в превръщането на нашата тъмнина в светлина.
Йехуда Бърт
Американската конституция не е написана за защита на престъпниците; била е написана, за да защити правителството от превръщането в престъпници.
Лени Брус
Кампанията на Обама изглежда опасно близо до превръщането в култ към личността.
Пол Кругман
Тъй като Иран разбира Афганистан далеч по-добре от американците, превръщането на Иран в партньор в дългосрочни усилия за трансформация на афганистанското земеделие има смисъл.
Стивън Кинзър
Времето за престой, независимо дали е добър нощен сън, дрямка или просто няколко тихи моменти на релаксация в средата на деня, е важно за превръщането на ученето в дългосрочни спомени.
Франсис Йенсен
Превръщането на военно-индустриалния комплекс е малко като завъртане на боен кораб, в епоха, в която по-малките, по-бързи кораби с по-малки екипажи, изстрелващи безпилотни самолети, вероятно е по-добър начин.
Дейвид Роткопф
Не знаех, че любовта се чувства така, като превръщането в яркост.
Джанди Нелсън
Там, където Рейгън насочва разочарованието към непреодолимото правителство, Обама символизира превръщането на Америка в многорасова държава.
Джейкъб Уайсбърг
Между капиталистическото и комунистическото общество лежи период на революционно превръщане на първото във второто. На този пероид съответства политически преходен период и държавата през този период не може да бъде нищо друго, освен революционна диктатура на пролетариата.
Карл Маркс
Семейството – от материална гледна точка – е огромна машина за деморализация на човека и превръщането му в животно.
Гонкур
Основна задача на държавата е да рекламира собствеността си, а именно – природното и културно-историческо наследство, да инвестира в превръщането на тези дадености в туристически атракции от световна величина. Да създаде национален бранд и да наложи като запазена марка най-значимите за българската история, култура и археология паметници, по примера на Акропола, Колизеума, Големия канон, Мачу Пикчу.
Поли Карастоянова
Превръщане в противоположното - когато идеите на светлите умове станат практика на тъмни субекти.
Азаря Поликаров