Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Възражение"
Модерната Червена шапчица, отглеждана на пеещи реклами, няма възражение да бъде изядена от вълка.
Маршал Маклуън
Юнг дори твърди, че няма да има възражения срещу разглеждането на психиката като качество на материята и материята като конкретен аспект на психиката, при условие че психиката се разбира като колективно несъзнавано.
Мари-Луиз фон Франц
Човек е все още млад, докато може да се учи, да придобива нови навици и да понася възражения.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Днес теорията за еволюцията е приет факт за всички, а не фундаменталистично малцинство, чиито възражения се основават не на разсъждения, а на придържане на доктрината към религиозните принципи.
Джеймс Д. Уотсън
Възражение срещу научното познание: този свят не заслужава да бъде познат.
Емил Чоран
Най-често срещаното възражение, което чувам за ходене като упражнение, е, че е твърде лесно, че само потни, напрегнати дейности предлагат реални ползи. Но има изобилие от доказателства, че редовното, бързо ходене е свързано с по-добро здраве, включително по-ниско кръвно налягане, по-добро настроение и подобрени съотношения на холестерола.
Андрю Уейл
Нямам абсолютно никакви възражения срещу представянето и успеха, стига те да не станат фалшиви идоли и заплашват да управляват живота ни.
Дезмънд Туту
Човешкото познание напредва, когато хората осъзнаят, че може да грешат дори по въпроси, които им изглеждат сигурни. Мъдростта включва откритост към онези, които не са съгласни с нас. Едва когато нашите идеи са подложени на критика и всички възражения са взети предвид - ако е необходимо, търсейки тези възражения - ние имаме право да мислим за нашата преценка като по-добра от чужда.
Найджъл Уорбъртън
Липсата на романтика е моето истинско възражение срещу писането на компютър.
Патрик О'Рурк
По времето, когато тези истории са били написани, са изминали шест десетилетия от разпъването на кръста. По онова време евангелистите са чували почти всички възможни възражения срещу възкресението и са били в състояние да създадат разкази, за да се противопоставят на всяко едно от тях.
Реза Аслан
Великите закони утвърждават сами себе си и без възражения...
Уолт Уитман
Всичко, което ви кара да се съмнявате, да повдигате или възражения, или просто притеснения относно това - и те винаги поставят информацията в долната част на екрана, така че наистина не можете да я прочетете - всеки път, когато видите компания да направи това, рекламата става по-малко ефективна. Комуникацията става по-малко ефективна.
Франк Лунц
Държавникът трябва да се научи да приема възражения и да гледа истината в очи, иначе не заслужава такова име.
Хайнц Гудериан
Тоталитарното общество е способно да създава всичко, което е нужно освен страст и възражение.
Ай Уейуей
Никога не съм се дрогирал и макар да съм опитвал алкохол, никога не съм пил цяло питие. Дори не пия кафе. Веднъж изпих малка чашка - беше като да пия киселина от батерията. Цяла сутрин трябваше да се кача. Веднъж си помирисах скоч. Помислих си, че трябва да чистя мивката си с тези неща. Това не е някакво морално възражение - наркотиците, алкохолът и кофеинът просто не ме привличат.
Алекс Хонълд
Ако имате някакви възражения срещу това, което правим, то моля ви, не се притеснявайте да си ги държите за себе си.
Джереми Кларксън
Отзивите са НАЙ-ДОБРИЯТ начин да победите възражението срещу цената и да спечелите продажбата.
Джефри Гитомър
Общото възражение не е много разумно за мен - всяко усилие да се контролира научният напредък е обречено на провал.
Джоузеф Мъри
Ето моето възражение срещу подводниците и космическите пътувания: няма достатъчно прозорци. Каква разлика има дали си в космоса или под вода, или където и да е, ако не можеш да го усетиш, чуеш, видиш или помиришеш?
Карън Джой Фаулър
Размислих върху възможните три възражения на тази реплика, но стигнах до извода, че не си струва безпокойството.
Кирил Бонфилиоли
Честно казано, не исках да вярвам, че християнството може радикално да промени нечий характер и ценности. Беше много по-лесно да се повдигат съмнения и да се правят възмутителни възражения, че да се обмисли възможността Бог действително да предизвика революционен обрат в такъв покварен и изроден живот.
Лий Стробъл
Този тип ми лазеше по нервите. Нямах никакви възражения да си прекарва свободното време в кроежи за клане на аристокрацията, но не разбирах защо, по дяволите, не можеше да го стори с ведра, слънчева усмивка на лице. Отпратих го с едно махване на ръка.
П. Г. Удхаус