Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Социопат"
Ако вместо това се окажете, че често съжалявате някой, който постоянно ви наранява или други хора и който активно агитира за вашето съчувствие, шансовете са близо 100 процента, че имате работа със социопат.
Марта Стаут
Социопатите нямат никакво отношение към социалния договор, но знаят как да го използват в своя полза. И като цяло съм сигурен, че ако дяволът съществуваше, той би искал да го съжаляваме много.
Марта Стаут
Перфектната жертва, от гледна точка на социопата, е човекът, който е достатъчно умен и достатъчно способен да му направи нещо добро в света и който също е забавен за манипулиране. Колко забавно е да манипулираш някой, който е глупав и некомпетентен?
Марта Стаут
Социопатите обичат властта. Те обичат да печелят. Ако извадите любяща доброта от човешкия мозък, не остава много, освен волята за победа.
Марта Стаут
Социопатът иска човекът да бъде достатъчно лесно заблуден, за да се придържа към него. Това може да се постигне чрез търсене на някой, който е много, много лоялен. Повечето от нас смятат лоялността за много положителна черта - и това е положителна черта. Но също така заслепява хората за някои черти на човека, на когото са верни.
Марта Стаут
Социопатите не се възпрепятстват от схващането, че е погрешно да бъдеш зависим или да купуваш незаконни наркотици. Също така пиенето или приемането на наркотици може да бъде много забавно, а дори и да не е, може да притъпи тази болезнена скука за известно време. Така могат и някои други неща, като поемане на рискове, и особено ако поемате човек, който не е готов да рискува и можете да го манипулирате да поема рискове, това е наистина забавно.
Марта Стаут
Изводът за повечето хора, които са нормални, е нуждата им от други хора. Дори алчните имат тази нужда - стига да не са социопати. Те могат да бъдат много заблудени и нещастни и да правят лоши неща и т.н., но като цяло, ако погледнете надолу, ще откриете, че тези хора се занимават главно с други хора и с това, което другите хора мислят за тях.
Марта Стаут
Когато бяхте дете, където скуката всъщност можеше да стане болезнена. Социопатите изпитват такава болка в скука. И така да бъдеш сам, да нямаш с кого да играеш играта може да бъде болезнено. Това не е точно страх, това е вид болка.
Марта Стаут
Социопатите са точно като всички останали, тъй като някои от тях са наистина блестящи, някои от тях са наистина глупави, а повечето от тях са някъде между тях.
Марта Стаут
Обикновено социопатите ни гледат с пренебрежение точно поради тази причина - че сме лековерни. Ние сме слаби. Един човек ми каза, че смята, че е единственият честен човек, защото ще признае, че няма съвест и всички останали явно се преструват.
Марта Стаут
Бих се поколебал да кажа на хората да спрат да бъдат мили или съпричастни към социопата. Но точно като лоялността, някои неща, от които можем да се възползваме, са съпричастност, съчувствие и склонността ни да съжаляваме някого, когато нещо се обърка в живота им.
Марта Стаут
Социопатите не се страхуват много, с изключение на физическото увреждане и умирането - наистина примитивни, основни видове страхове. Проблемът с това да останеш сам за социопат е скуката.
Марта Стаут
Друго нещо, което е забавно за социопата, е скоростта, буквалната скорост, вървенето много бързо в колата ви. Не че всеки, който се движи бързо в колата си, е социопат по никакъв начин, но всичко, което бърза, ще намали чувството ви за скука.
Марта Стаут
Социопатите се различават доста драматично в това как мозъкът им реагира на емоционални думи. Емоционалната дума е любов, омраза, гняв, майка, смърт, всичко, което свързваме с емоционална реакция. Ние сме готови да обработваме тези думи по-лесно, отколкото неутрални, неемоционални думи. Ние сме много емоционални същества. Но социопатите слушат равномерно емоционалните думи, както лампата или книгата - няма неврологична разлика.
Марта Стаут
Дори известни хора - са най-загрижени от това какво мислят хората, които са им близки. А социопатът като цяло изобщо не се занимава с това.
Марта Стаут
Като изключим някои социопати, вероятно няма човек, който да не се интересува от външния им вид.
Мери Биърд
Истинският социопат никога не би могъл да намери чувство за морална отговорност; никога не биха могли да се противопоставят на вродената им природа и да изпитват вина.
Анджела Марсънс
На психопата му липсват морални и етични принципи. Социопатите имат морални принципи, но техният морален компас е много погрешен. И двата са манипулатори. И двата могат да бъдат очарователни.
Сара Пинбъра
Социопатът често се описва като човек с малко или никаква съвест. Ще оставя на психолозите да решат дали Холмс отговаря на клиничния профил, но няма съмнение, че нравственият й компас е бил много изкривен.
Джон Кариру
Чел съм, че един от двадесет и четирима души е социопат, а ако питате мен, от останалите двадесет и три от тях трябва да се притеснявате.
Лайза Скоталайн
Аз съм социопат. Изглеждам нормално, но не съм. Аз съм по-умен, по-добър и по-свободен, защото не съм обвързан от правила, закон, емоция или отношение към вас.
Лайза Скоталайн
Един от двадесет и три е социопат и това е 4 процента от населението, това са много социопати. Анорексичните са 3 процента и всички говорят за тях.
Лайза Скоталайн