Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Арабин"
Винаги сме казвали, че във войната ни с арабите имаме тайно оръжие - няма алтернатива.
Голда Меир
Вярвам обаче, че мирът е постижим независимо от манталитета на арабите, обществото или правителството.
Ицхак Рабин
Две деца от един и същ жесток родител се гледат едно друго и виждат едно в друго образа на жестокия родител или на доскорошния си потисник. В много отношения такъв е случаят между евреи и араби: това е конфликт между две жертви.
Амос Оз
Ислямът, третият в историческата последователност на етичните монотеистични религии в Близкия изток, успя много успешно да установи своя монотеизъм, но имаше само много умерен успех в разпространението на своята версия на еврейската и християнската етика сред арабите.
Карол Куигли
Бях горд, че баща ми говори свободно арабски - баща му го изпрати да учи арабски от шейх - и имахме арабски приятели. Неговата задача да разбере арабите - не само политиката, но и поезията - беше много важна; той го прие като призвание.
А. Б. Йехошуа
Сред шепата британски дипломати и военни, запознати с тайната политика на тяхното правителство в Близкия изток - че арабите са насърчавани да се бият и умират въз основа на обещания, които вече са били продадени - имаше много хора, които смятаха тази политика за крайно срамно, оскърбление на британското достойнство.
Скот Андерсън
Аз съм доста чувствителна към политиката, защото знаете, че като арабин, иракчанин през целия си живот вие сте много наясно с това.
Заха Хадид
Арабинът и камилата са неразделни. Говори се, че Арабинът би се отказал от жена си, вместо да се откаже от камилата си. Лично аз нямам камила, но мисля, че е страхотна идея.
Граучо Маркс
Мисля за арабите не като врагове, а като братовчеди. Дори когато сме в жесток конфликт с тях, те са по-скоро вид семейство - с всички проблеми на едно семейство. Трябва да живеем с тях.
А. Б. Йехошуа
Атаките от 11 септември станаха възможни отчасти поради факта, че правоприлагащите органи на САЩ имаха предубеждение, че "богатите саудитци са безопасни араби". Ал Кайда разбираше това пристрастие и разчиташе на него да действа свободно в Съединените щати в продължение на години, дори когато терористите бяха ангажирани с дейности, които властите смятаха за подозрителни.
Малкълм Нанс
Палестинските араби ще имат своята автономия, ние ще имаме нашата сигурност. Ще живеем заедно.
Менахем Бегин
В продължение на десетилетия големи части от ционисткото движение игнорираха факта, че в Палестина живеят араби.
Михаел Бар-Зоар
Воденият от арабите ислямски фундаментализъм дестабилизира нациите от Алжир до Филипините.
Патрик О'Рурк
Приемането, че арабите имат право да избират свои лидери, означава приемане на възхода на правителствата, които не споделят американската про-израелска войнственост.
Стивън Кинзър
Искам бъдеще, в което децата ми да се чувстват в безопасност и да бъдат оценени и горди, че са това, което са. Сърцето ми е едно с всички герои от Арабската пролет, без значение колко малка е тяхната роля. Знам, че те вярват, подобно на мен, че ние работим за свят, в който арабин може да живее с другия по уважителен и достоен начин.
Тауакул Карман
Нека да няма повече война или кръвопролитие между араби и израелци. Нека повече няма страдание или отричане на права. Нека да няма повече отчаяние или загуба на вяра.
Ануар Садат
Вярвам, че евреите и арабите могат да живеят заедно. Не е лесно, но вярвам, че можем да постигнем споразумение.
Ариел Шарон
Ние сме на Божията страна. Това не е война между араби и евреи. Това е война между Бог и дявола.
Бени Хин
Както видяхме в данните, недоволството срещу Запада идва от това, което мюсюлманите възприемат като омраза и очерняне на исляма от страна на Запада; западното вярване, че арабите и мюсюлманите са по-низши; и техния страх от западна намеса, господство или окупация.
Джон Еспозито
По телевизията се показва как американски танкове с евреи атакуват същите американски танкове с араби. И това показва всичко. И дори от телевизора се чува задушаваща миризма на масло. И цялото бърборене за "правилно".
Александър Шмеман
Повечето араби и мюсюлмани смятат, че Съединените щати не обръщат особено внимание на техните желания. Те смятат, че той е провеждал политиката си заради себе си, а не според много от принципите, които твърди, че са нейни - демокрация, самоопределение, свобода на словото, свобода на събранията, международно право.
Едуард Саид
Баща ми каза, че някога в Израел една жена е можела да ходи сама през нощта по улицата и да не се страхува от нищо, освен араби.
Етгар Керет
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща