Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Агония"
Не мога да допринеса с нищо за този свят, защото имам само един метод: агония.
Емил Чоран
Бихте могли да се концентрирате много по-дълбоко, когато сте сами в агония.
Уилям Голдман
Писането е вкусна агония.
Гуендолин Брукс
Нима хората още не са научили, че времето на повърхностните интелектуални игри е приключило, че агонията е безкрайно по-важна от силогизма, че плачът на отчаянието е по-разкриващ от най-фината мисъл и че сълзите винаги имат по-дълбоки корени от усмивките?
Емил Чоран
В края на края какво е щастието? Любов, казват ми. Ала любовта никога не носи щастие. Тъкмо обратното, свързана е с тъга, прилича на бойно поле, представлява много безсънни нощи, в които си задаваме въпроса дали постъпваме правилно. Истинската любов е екстаз и агония.
Паулу Коелю
Хората, които са в политиката, за да са прави през цялото време, би било по-добре да се захванат с риболов на муха. По-малко опасно е. Политиката, която не се прилага в реалния свят и не се справя с истинските предизвикателства, парадокси и агонии, е хоби.
Нийл Кинък
Силата не е нищо повече от траен живот - да можем да оцелеем в сърдечните болки и агониите, през които преминаваме с високо вдигната глава. Понякога просто ходенето през несгодите, за да стигнете до другата страна, е знак за сила.
Силвия Браун
Мъчителната агония ме прави капризен.
Брандън Мъл
Няма достойнство като достойнството на душа в агония.
Едит Хамилтън
Трудностите на мира са по-добри от агонията на войната.
Менахем Бегин
Половин агония, половин надежда. Половин болка, половин екстаз. Половин скръб, половин радост. Половина падение, половин спасение.
Мия Шеридан
Любовта, помисли си той, докато я държеше за сърцето си, беше агония отвъд сравнение.
Налини Синг
Любовта беше агония отвъд сравнението.
Налини Синг
Да си родител означаваше да изложиш част от сърцето си на невероятна радост и щастие, но и на възможността за неописуемо отчаяние и агония.
Робърт Дугони
Картелите се издигнаха от бариотата и провинциалните клубове на Меделин и Кали, но основната отговорност за агониите в Колумбия е в голяма степен върху всеки човек, който някога е купувал кокаин на улицата, и всяка чужда държава, която е направила възможен незаконния пазар, като е забранила наркотик, без да ограничава употребата му по някакъв сериозен начин.
Уейд Дейвис
ОТ ЕКСТАЗА ДО АГОНИЯ Романтичната любов се задържа достатъчно дълго, за да обвърже двама души. След това отпътува към залеза. И привидно за една нощ, мечтаният ви брак може да се превърне във вашия най-голям кошмар.
Харвил Хендрикс
Ако се ангажирате с изкуството на поезията, вие се ангажирате със задачата да научите как да виждате, използвайки думите като елементи на зрението и техните звуци като призми. А да видиш означава да видиш нещо, което струва цялата агония да се научиш как да виждаш.
Арчибалд Маклийш
Водните животни страдат от недостатъка, че не могат да крещят, когато изпитват болка, така че ни е трудно да преценим степента на тяхната агония. Ако рибите можеха да крещят, риболовът чисто за спорт би бил забранен незабавно.
Дезмънд Морис
На прилично разстояние от басейна, за да предпазят важни хора от инфекция, има хиляди червени къщи, крещящи и смеещи се деца, хора, умиращи в агония от СПИН и малария, хиляди къщи, в които не знаят нищо за басейна, където решават как да живеят и освен това как и кога да умрат.
Жил Куртманш
Защото има моменти, когато човек има нужда от малка смърт, а дори не знае за това. Що се отнася до мен, аз замествам акта на смъртта с негов символ. Символ, който може да бъде обобщен в дълбока целувка, но не върху груба стена, а уста в уста в агонията на удоволствието, което е смъртта. Аз, който символично умирам няколко пъти, само за да преживея възкресението.
Кларис Лиспектор
Остава обичайното съжаление за дългосрочната загуба, а не агонията на разбитото сърце, когато камата е в гърдите и страстта в дрипи.
Кристофър Мур
Не препрочитам книгите си, след като са публикувани, защото е агония.
Лори Халсе Андерсен
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща