Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пъзел"
Поставил съм толкова енигми и пъзели, че ще отнеме на професорите векове, за да разберат какво съм имал предвид. Това е единствения начин човек да подпечата безсмъртието си.
Джеймс Джойс
Всеки човек е енигма. Вие сте пъзел не само за себе си, но и за всички останали и голямата мистерия на нашето време е как проникваме в този пъзел.
Тиодор Зелдин
Миналото беше пъзел и никога не сте имали всички парчета.
Грегъри Бенфорд
Маймуните са решили пъзела просто защото им е било приятно да решават пъзели. Те се наслаждаваха. Радостта от задачата беше собствената му награда.
Даниъл Пинк
Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш пъзела, обмисляйки какво е можело и какво би трябвало да се случи... Или може просто да оставиш парчетата на пода и да продължиш.
Тупак Шакур
Аз съм човек, който се занимава с игри и теория. Обичам пъзелите, така че беше забавно да анализирам прозата на Шекспир.
Нийл Патрик Харис
Животът е като пъзел, трябва да видите цялата картина, след което да я сглобите парче по парче!
Тери Макмилан
Филмите са в много по-дълъг продуцентски разговор, преди дори актьор да участва. Винаги съм мислил за актьорите като за последно парче от пъзела - значи си инструмент.
Елизабет Олсън
Обичам да решавам пъзели, обичам да заобикалям препятствията и обичам да научавам нови неща за технологиите.
Кевин Митник
Еволюцията или Бог в зависимост от вашите предпочитания ни остави с мозъци, които се хващат за първото обяснение, което изглежда отговаря на фактите и нашите собствени нагласи и пристрастия, когато се изправим пред пъзел. Дори умните анализатори развиват плитки, удобни умствени коловози. За да ги извадите, трябва да ги накарате да се чувстват неудобно, да ги накарате да обмислят нови идеи, включително такива, които може да не им харесат.
Марк Хеншоу
Разузнавателните общности са много затворени общности, но в същото време не се научавате само как да се борите с тероризма. Трябва да научите за живота, за Запада и Изтока, географията, историята, културата, има много, много неща, които научавате, за да можете да решавате пъзели.
Мосаб Хасан Юсуф
Мисля, че ние сме животни, които търсят модели и това, което най-много ни харесва, е история, в която всичко се съчетава, където няма останали парченца от пъзел.
Ноа Хоули
Аз съм доста мъдра стара птица, но не съм пустинен отшелник, който може да пророкува само когато червата му са свити от глад. Аз съм дълбоко в пъзела на стареца, опитвайки се да свържа мъдростта на тялото с мъдростта на духа, докато двете станат едно.
Робъртсън Дейвис
Загадката е пъзел с неизвестен брой части. И победител е този, който събере цялата мозайка.
Себастиан Фитцек
Той настояваше, че сензациите му са просто резултат от упорита работа и проста техника: първо правете вашите изследвания, след това попитайте правилния човек за правилните въпроси, създавайки впечатлението, че знаете повече, отколкото наистина. Ако потвърди вашите възгледи, попитайте другите хора за същите въпроси. И тогава се върнете при първия ви събеседник. По този начин, парче по парче, слагате целия пъзел заедно.
Уго Щиле
Науката не е само за решаване на този или онзи пъзел. Става въпрос за разбиране на това как работи светът: целият свят от необятността на космоса до особеностите на отделния човешки живот. Струва си да се замислим как всички различни начини, по които трябва да говорим за света, успяват да се съчетаят.
Шон Карол
Най-простият изход от пъзела на пътуването във времето е да се каже, че това не може да се направи. Това е много вероятно верният отговор. Ние обаче не знаем със сигурност.
Шон Карол
Убийството беше толкова незначително в историите, които Харолд обичаше. Мъртвите тела бяха сюжетни точки, пъзели за разсъждение. Те не бяха братя. Сюжетни точки не оставиха след себе си опечалени сестри, които не можаха да намерят обувките си.
Греъм Мур
Общество или организация, която мисли само като пъзели, е тази, която е твърде фокусирана върху целите, които си е поставила, а не върху възможностите, които все още не вижда.
Иън Лезли
Това все още е просто решаване на пъзел, ... Преди години, с лоша преценка, бях заинтригуван да пробия сигурността на компютърните системи. Сега го правя с разрешението на клиента, по социално приемливи причини.
Кевин Митник
Пъзел, умствен или физически, е признак на здравословно любопитство.
Кристофър Фаулър
Другите от нас са загубени. Ние вечно търсим. Ние се измъчваме с философии и ни боли да видим света. Ние поставяме под въпрос всичко, дори собственото си съществуване. Ние задаваме въпроси цял живот и никога не сме доволни от отговорите, защото не признаваме никого като авторитет, който да ги даде. Виждаме живота и света като огромен пъзел, който може никога да не разберем, че въпросите ни могат да останат без отговор до деня, в който умрем, почти никога не ни хрумва. И когато се случи, това ни изпълва с ужас.
Лиса Ангър
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща