Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Идеалист"
Идеалист е човек, който като открие, че една роза мирише по-добре от зеле, стига до извода, че розовата супа ще се окаже по-вкусна.
Хенри Луис Менкен
Аз съм идеалист без илюзии.
Джон Кенеди
Във всеки циник лежи разочарован идеалист.
Джордж Карлин
Идеалист смята, че краткосрочният период не се отчита. Един циник вярва, че в дългосрочен план няма значение. Реалист вярва, че това, което е направено или оставено отменено в краткосрочен план, определя дългосрочния план.
Сидни Харис
Ти си идеалист и те съжалявам, също както селския идиот.
Стенли Кубрик
Идеалист: човек, който си позволява да се храни с красиви думи, дори да са обвити в най-мръсната вестникарска хратия.
Жарко Петан
Знам, че съм неадекватен, но никога не съм мислил за това на седемнадесет. Мислех, че правя всичко възможно. Мислех, че съм идеалист.
Ерик Богосян
Идеалистите жадуват материализация на духовете.
Станислав Йежи Лец
Издраскайте повърхността на повечето циници и ще намерите разочарован идеалист - някой, който е направил грешката, превръщайки идеалите си в очаквания.
Питър Сендж
Опитът му беше, че най-лошите циници започнаха като идеалисти.
Джак Макдевит
Предполагам, че може би съм идеалист.
Джон Кюсак
Хората понякога ме наричат идеалист. Ето това е начинът, по който мога да бъда американец. Америка е единствената нация от идеалисти в света.
Удроу Уилсън
Аз съм християнин. Аз съм южноафриканец. Аз съм африканец. Аз съм адвокат. Обичам страната си и мисля, че тази страна има голямо бъдеще. В този смисъл на думата съм практичен идеалист.
Фредерик де Клерк
Сатирика е обиден идеалист.
Курт Тухолски
Лесно е да си наивен идеалист. Лесно е да си циничен реалист. Съвсем друго е да нямаш илюзии и все пак да държиш вътрешния пламък.
Мари-Луиз фон Франц
Какво всъщност е циник, освен разочарован идеалист?
Саймън Грийн
Програмата за политическа или икономическа реформа на идеалиста може да бъде невъзможна, абсурдна, очевидно нелепа; но никога не може да се противопостави успешно само като се посочи, че това е така. Отрицателната опозиция не може да бъде напълно ефективна: трябва да има конкуриращ се идеализъм; трябва да се предложи нещо, което е не само по-нежелателно, но и по-желано.
Чарлз Кули
Моето поколение беше отгледано в епоха на нарастващо равенство, тенденция, която смятахме, че ще продължи. В ретроспекция бяхме наивни и идеалисти. Интегрирането на професионални и лични стремежи се оказа много по-предизвикателно, отколкото си представяхме. През същите години, когато кариерата ни изискваше максимално инвестиране на време, нашата биология изискваше да имаме деца. Нашите партньори не споделяха домакинската работа и отглеждането на деца, така че се оказахме с две работни места на пълен работен ден. Работното място не се разви, за да ни даде необходимата гъвкавост, за да изпълняваме отговорностите си у дома. Не очаквахме нищо от това.
Шерил Сандбърг
В политиката няма много идеалисти.
Ивлин Антъни
И се опитайте да си спомните как да бъдете идеалист.
Кери Вон
Един разочарован идеалист е опасен идеалист.
Кнут Фалдбакен
Той щеше да повярва на две противоречиви идеи с еднакво убеждение: че комунизмът е единственият начин човекът да бъде наистина доволен; и този човек, предвид егоистичните му начини, никога не би могъл да практикува комунизъм с никакъв успех. Естественият продукт на тези две възгледи беше, че човекът никога не може да бъде доволен. Историята, с нейното шествие от недоволни политически идеалисти, беше склонна да докаже, че е прав.
Колин Котрил
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща