Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Руина"
Развалините са дар, руините са пътя към преображението!
Елизабет Гилбърт
Повечето от тези така наречени алтернативни споразумения възникват от руините на браковете, а не като подобрение на старомодния брак.
Кристофър Лаш
Ние не сме митове от миналото, руини в джунглата или зоологически градини. Ние сме хора и искаме да бъдем уважавани, а не да сме жертви на нетърпимост и расизъм.
Ригоберта Менчу
Свободата на словото е основен стълб на свободното правителство; когато тази подкрепа бъде отнета, конституцията на свободното общество се разтваря, а тиранията се издига на нейните руини.
Бенджамин Франклин
Ако ние никога не сме живели в руини, това още не означава, че нас не ни влекат удобства и комфорт.
Клифърд Саймък
За да се създаде богатството на една страна, твърде много трябва да бъде превърнато в руини.
Адам Смит
Руините обявяват, че сградата е била красива.
Мохсин Хамид
Харесвам руини, защото това, което остава, не е цялостният дизайн, а яснотата на мисълта, голата структура, духът на нещата.
Тадао Андо
Човек е като руина - често по-скоро печален, отколкото трагичен.
Георг Зимел
Никакъв глас не идва от космоса, от гънките прах и килимите на вятъра, за да ни каже, че това е начинът, по който е трябвало да се случи, че ако знаехме колко дълго ще издържат руините, никога нямаше да се оплакваме.
Марк Странд
Той беше красив като руини.
Пати Смит
...че борбата за изгубена любов е като да се опитваш да живееш в руините на изгубен град.
Пола Маклейн
Луис е живял сред руините толкова дълго, че отдавна е престанал да ги забелязва.
Ридиън Брук
Възстановяването на почти изцяло нова армия върху руините от колапса през 1941, способна да устои срещу нападателя, се нарежда като най-забележителното постижение.
Ричард Овъри
Гледката към изгорялата сграда впечатляваше - зеещи руини сред къщите, като гнил зъб сред здрави.
Трейси Шевалие
Някога Делхи беше рай, където Любовта властваше и царуваше; Но чарът му сега е похитен и остават само руини.
Уилям Далримпъл
Беше болезнено да гледам по-старото поколение хора, седнали сред руините на срутени идеали - беше болезнено, защото, очевидно, те наистина вярваха в тях. Младите хора бяха по-щастливи, защото не вярват в тях отдавна.
Франс Емил Силанпя
Когато разбиеш сърцето на философа, трябва да приложиш голяма сила и хитра стратегия, но когато делото е завършено, сърцето лежи в голяма каменна руина в краката ти. Ако успеете да го разбиете, работата е свършена веднъж завинаги. Няма да се ремонтира.
Чарлз Бакстър
Твърде честите ремонти са превърнали в руини не едно женско лице.
Дафни Морие
Имаше жажда и глад, а ти беше плодът. Имаше мъка и руини, а ти беше чудото.
Джанин Къминс
Затварям очи и си поемам дълбоко въздух и мисля за живота си и как съм се озовал по този начин. Мисля за руините, разрухата и останките, които съм причинил на себе си и на другите. Мисля за омраза към себе си и отвращение към себе си. Мисля как и защо и какво се е случило и мислите идват лесно, но отговорите не.
Джеймс Фрей
Бъдещето на археологията лежи в руините.
Ерих фон Деникен
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща