Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Клише"
Не избягвайте клишетата - те са, защото работят!
Джордж Лукас
Не можете да правите поезия просто като избягвате клишета.
Теодор Рьотке
Реалността е клише, от което бягаме чрез метафора.
Уолъс Стивънс
Ние доказахме клишето: не съди за книгата по корицата.
Рут Озеки
Съзнателният ум ще предложи очевидното, клишето, защото тези неща предлагат сигурността на успеха в миналото.
Дейвид Мамет
Докосването до универсалността е важна част от ефективното разказване на истории, но проблемът с клишетата е, че те са уморени и скучни. И това е мястото, където писателите трябва да се опитат да бъдат изкусни.
Мигел Сихуко
Филипините имат политика на покровителство. Семейството и услугите, в допълнение към старото клише за оръжия, измамници и злато, наистина все още имат голяма власт.
Мигел Сихуко
Клишетата ни напомнят и уверяват, че не сме сами, че други отдавна са стъпили на тази земя.
Мигел Сихуко
Очите му са толкова ясни и сини, че нищо освен клишета не ми влизат в ума.
Огастин Бъроуз
Това е клише и в известен смисъл е консервативна идея за фантастиката, но научих по трудния начин, че сюжетът наистина трябва да диктува историята.
Рейчъл Къшнър
Причините да има толкова много клишета за вселените вътре в капките роса е, че има вселени вътре в капките роса.
Стивън Котлър
Тъгуването не е това, което очаквах. Не виждате лицето на любимия си, където и да отидете, да ви преследва на билбордове и непознати. Това е клише. Реалността е по-проста, по-малко мелодраматична и далеч по-лоша. Просто започваш да забравяш.
Тейлър Адамс
Това е клише, но и дълбока истина (както клишетата обикновено са), че не можеш да обичаш друг човек много добре, ако не обичаш себе си.
Хариет Лернер
Не се страхувам от клишета. Целият живот е пълен клише. Всички живеем и умираме, ядем три пъти на ден, влюбваме се и спираме да обичаме.
Чарли Чаплин
Истината винаги е неочаквана, нелогична, понеже хората рядко се ръководят от логиката в своите постъпки. Лъжата, особено неумелата, почти не разкрива несъответствия, тя е гладка като клише.
Давид Лагеркранс
Но, разбира се, всички сме сами. Това всички го знаят и е почти клише.
Дейвид Фостър Уолъс
Знам, че е клише, но повярвайте ми по този въпрос. Веднъж излизах с канадка - Канада = скучно.
Алекс Беренсън
В крайна сметка не е ли това вълнението на влюбеността? Разпознаваш ли вълната на истината във всички любовни клишета?
Емили М. Данфорт
Тъй като бях толкова зле да се грижа за себе си, как бих се грижила някога за дете? Но старото клише се приложи: те ми я предадоха и моят свят се обърна с главата надолу - и аз осъзнах, че сега ще бъда уязвим по повече начини, отколкото очаквах.
Кен Бруен
...той превърна отношенията ни във вулгарно клише. Това е наистина отвратително - да бъда клише.
Ким Едуардс
Нежелано дете имаше нежелано дете. Може би ябълката все пак не е паднала далеч от дървото. Има няколко клишета, които мога да използвам, за да илюстрирам факта, че несъмнено съм син на баща си. И аз като него не исках бебе.
Лиз Нюджънт
Често ме описват като спокоен, мълчалив и въздържан. Понякога в това описание се съдържа нещо отрицателно. Но аз не мога да отговоря въодушевено на някой банален въпрос. Това не е заради арогатност или незаинтересованост, а защото приемам въпросите насериозно. Ако възприемам всичко ликувайки, нещата, за които си струва да се ликува, ще загубят своята стойност. Един пример: Торино ми харесва точно заради това - там няма много поводи за ликуване. През зимата често е мъгливо и мрачно, слънцето го няма със седмици. Това ми харесва. Не искам да прозвучи като клише, но времето в Торино прилича на живота. Скръбта е част от радостта. Не може винаги да е слънчево. Мъглата дори прави слънцето по-ценно, когато то отново изгрее.
Алесандро Дел Пиеро
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща