Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Интрига"
Обществото властва със загадки, енигми, които трудно се решават. Това е перфектен лабиринт от интриги.
Оноре дьо Балзак
Интригата е силата на слабия. Даже на глупака му е достатъчно ума, за да вреди.
Уилям Шекспир
От всички страсти завистта е най-отвратителната. Под знамената на завистта маршируват ненавистта, предателството и интригите.
Клод Адриан Хелвеций
Ако едни жени, са създадени за любов, то има жени, създадени за интриги.
Уилям Мейкпийс Такъри
Конфликта между законодателна и изпълнителна власт - това е главната интрига на всяка демократическа страна.
Гари Каспаров
Години наред преди да постъпя във флота, бях изучавал Съветския съюз и историята на политическите интриги на КГБ, подготвяйки се за кариера в разузнаването.
Малкълм Нанс
Новото драматично писане прогони диалога от сцената като реликва от драматургията, основана на конфликт и обмен: всяка история, интрига или сюжет, които са твърде спретнато вързани, са подозрителни.
Патрис Павис
В любовта не са необходими книги. На книгите им трябва любовна интрига.
Мая Плисецкая
Интригите и маневрите, необходими ни да се сдобием с добра репутация, ни пречат да я заслужим.
Клод Адриан Хелвеций
Идеалната жена за аристократа: твърде глупава, че да плете собствени интриги, но достатъчно умна, че да не се намесва в чужди.
Олга Громико
Изкуството на интригата предполага ум и изключва талант.
Анри Бодриралар
Жените с готовност му отвърнаха, радостно отговаряйки на неговия поглед или усмивка. Но поредица от леки, мимолетни интриги го научиха, че дори и в най-интимното телесно сливане с човек човек може да остане сам. Още по-самотен, отколкото в празен лондонски апартамент пред телевизора. В един момент Алън напълно се отказа от срещите за една вечер. Вече няма нужда да спи с жени, за да се убеди отново в собствената си неотразимост. Сега го интересуваше повече да говори с жени, а не да ги завлича направо в леглото.
Шарлоте Линк
Наистина ли си мислил, че можеш да станеш изключителен човек, без да влизаш в интриги, притворство и в науката за сърцето?
Бенито Перес Галдос
Голямата политика в основата си се състои само от дребни интриги.
Владимир Войнович
Ватиканът има репутация на секретност и интриги. Ако имам своя път, това ще престане. Но във всяка голяма организация винаги има групи, които се стремят да си проправят път с власт и хитрост.
Глен Мийд
Ако бях истински майстор на интриги, нямаше да имам репутацията на майстор на интригите.
Джон Райт
Комедията е лесна. Интригата е трудна.
Джон Райт
... животните са по-благородни от човек. Те не прибягват до малодушни интриги.
Едгар Бъроуз
Интригата спира хода на народната работа.
Васил Левски
Повечето хора обичат да четат книти за интриги и шпиони. ... Повечето от нас живеят в леко заговорнически отношения със своите работодатели, а вероятно и в брака си.
Джон льо Каре
О, да жени, тук няма никаква интрига, а дадена е вам съдбовна власт. Дори една усмивка стига, за да въздигнете или да провалите нас.
Алфред дьо Мюсе
Интригата е по-силна от таланта - тя може от нищо да направи нещо.
Оноре дьо Балзак
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща