Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Събеседник"
Не е задължително да се съгласявате със събеседника, за да намерите с него общ език.
Маргарет Тачър
Аз нямам много много близки приятели, с които да съм откровена. Затова самотата понякога също е достоен събеседник.
Анджелина Джоли
Мълчаливият събеседник може да доведе до отчаяние, словохотливият - до престъпление.
Дон Аминадо
Навярно най-добрият събеседник в света е онзи, който насърчава другите да говорят.
Джон Стайнбек
Колкото повече твоят събеседник се заблуждава, толкова по-важно и желателно е той да разбере и оцени онова, което ти искаш да му докажеш.
Епиктет
Основната задача на образованието се състои в това, да направи твоя ум събеседник, с който да е приятно да водиш беседи.
Сидни Харис
Клюкарят е този, който ти говори за другите, досадникът е този, който ти говори за себе си, а идеалният събеседник е този, който ти говори за тебе самия.
Лиза Кърк
Умението да слушаш е също толкова важно, колкото и умението да говориш. Ако вие умеете да слушате, хората ще ви считат за добър събеседник.
Джеси Вентура
Ако се стремите да станете добър събеседник, станете преди всичко добър слушател.
Дейл Карнеги
Понякога искам да се срещна със събеседник, с когото мога без колебание да говоря за такива неща като еделвайси или миризмата на шишарки от кипарис.
Константин Паустовски
Официант! Сменете събеседника!
Михаил Тал
Аз съм наложил за себе си правилото никога да не отказвам да разговарям с някого, който е пожелал да говори с мен; ако разговора е добър, аз мога да науча от него нещо за себе си, ако е лош - мога да принеса полза към събеседника си.
Оливър Голдсмит
Доброто възпитание е умението да скриеш, своето твърде високо мнение за себе си твърде ниското за своят събеседник.
Марк Твен
Ако можете да слушате добре, хората ще кажат, че сте добър събеседник.
Стенли Бинг
Хуан Салвадор беше прекрасен събеседник за възрастни и деца, защото знаеше как да слуша внимателно и търпеливо всичко, което му беше казано, от забележки за времето до най-откровените, искрени признания.
Том Мичел
Защо да питате, ако не сте сигурни в искреността на събеседника?
Труди Канаван
Той настояваше, че сензациите му са просто резултат от упорита работа и проста техника: първо правете вашите изследвания, след това попитайте правилния човек за правилните въпроси, създавайки впечатлението, че знаете повече, отколкото наистина. Ако потвърди вашите възгледи, попитайте другите хора за същите въпроси. И тогава се върнете при първия ви събеседник. По този начин, парче по парче, слагате целия пъзел заедно.
Уго Щиле
Вече не се притеснявам да бъда брилянтен събеседник. Просто се опитвам да бъда добър слушател. Забелязвам, че хората, които правят това, обикновено са добре дошли, където и да отидат.
Франк Бетджър
В тази възраст аз бях предимно обект на оценка и само затова при всяка комуникация силата винаги беше на страната на моя събеседник.
Ема Клайн
Има минути, когато навярно знаеш какво ще започне да говори твоят събеседник. Разликата е само в думите, но мислите са точни.
Инокентий Смоктуновски
Едно от предизвикателствата да си продавач в магазин е повторението. Повторението, което е най-тежкото работно състояние, което човек може да издържи, причинява внезапната смърт на здравия ум. Чиновникът, произнесъл едни и същи изречения две хиляди пъти с едни и същи изражения на лицето, вече не го чува какво говори. Той се съсредоточава върху други проблеми, опитвайки се да отгатне колко скитници има клиентът му в банковата си сметка или цвета на мацката до него. Служителят, който не го чува, разбира в коя част от речта му е по изражението на лицето на събеседника.
Хакан Гюндай
Разговорите не могат да променят мнението на събеседника, но понякога могат да променят вашето собствено.
Алфред Капю
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща