Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Недоразумение"
Може ли интелигентното човешко същество да е много повече от мащабен производител на недоразумения?
Филип Рот
Вярно определяйте думите и ще освободите света от половината недоразумения.
Рене Декарт
Глупостта е таланта на недоразумението.
Едгар Алън По
Често бъркат науката със знанието. Това е грубо недоразумение. Науката е не само знание, но и съзнание, т.е. умението да използваш знанието както трябва.
Василий Ключевски
Аз съм фаталист. ... И предполагам, че по принцип съм отхвърлен. Или моята работа, или чрез моята работа аз самият. А ако е приета, това е чудо... или резултат на недоразумение.
Артър Милър
Всички ние сме острови, обменящи помежду си лъжи през морето от недоразумения.
Ръдиард Киплинг
Славата е поредица от недоразумения, свързани с име.
Джони Мичъл
Само силната любов може да изглади тези малки недоразумения, които възникват при съвместният живот.
Теодор Драйзер
Моят стил е по-скоро верига от мизерни недоразумения, размити от няколко истински катастрофи.
Джаред Лето
Ако не се разберат от първата дума, даже от първият поглед, последващите разяснения само изострят недоразуменията.
Едит Уортън
Мениджърът трябва да бъде сигурен, че всички подчинени му мениджъри "пеят в хор". Това не значи да се потушава индивидуалната инициатива, а да се постига съгласие относно общата цел и да се преодоляват всякакви лични недоразумения или разногласия.
Алън Акселрод
...и няма да казваш нищо. Езикът е извор на недоразумения."
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Когато не се окаже очакваната признателност за сторени добрини, настъпилите недоразумения се дължат на това, че гордостта на дарителя и гордостта на получателя не са в съгласие за цената на стореното добро.
Франсоа дьо Ларошфуко
Човек може да си помисли, че 70 години е достатъчно време, за да се разбере какво наистина се е случило през 1939. Не е така. Има изобилие от недоразумения и дезинформация.
Норман Дейвис
Ние настояваме да бъдем Някой, с главно Н. Ние получаваме сигурност от определянето на себе си като безполезни или достойни, по-висши или по-ниски. Губим ценно време в преувеличаване, романтизиране или омаловажаване със самодоволна увереност, че да, това сме ние. Ние бъркаме откритостта на нашето същество - присъщото чудо и изненада на всеки момент - за солидно, неопровержимо аз. Заради това недоразумение ние страдаме.
Пема Чодрьон
Според основните убеждения на всяка религия връзката на религията с насилието представлява, следователно, недоразумение, злоупотреба и отклоняваща се форма на автентична религия.
Валтер Каспер
Колко е лесно да се говори, когато те слушат. Всяко недоразумение се разсейва незабавно, и всичко е толкова просто, ако има доверие.
Дидие ван Коелер
Колко по-лесно е да се справим с мъртвите, отколкото с живите. Мъртвите не стоят на пътя ви, те са просто герои от истории за миналото, няма пропуски и недоразумения, ако те наранят, тогава е лесно да се справим. И не е необходимо да им се оправдават и да им обясняват нещо.
Александър Хемон
Трябва да бъдеш много търпелив. Ще те гледам с крайчеца на окото и ти няма да казваш нищо. Езикът е извор на недоразумения.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Повечето неприятности по света са породени от езикови грешки и най-обикновени недоразумения. Никога не приемай думите за чиста монета. Навлезеш ли в зоната на любовта, езикът, какъвто го познаваме, става отживелица. Каквото не може да се изрази с думи, може да се разбере с мълчание.
Елиф Шафак
Три четвърти от всички неудачи и недоразумения по света ще изчезнат, ако се поставим на мястото на нашия противник и разберем неговата гледна точка. Ние или веднага ще намерим съгласие с него, или ще мислим със снизходителност за него.
Махатма Ганди
Философията често е психолечение: например вярата, че светът е недоразумение, а в него единствено истински е нашият кутсуз.
Адолф Йончик
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща