Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Коран"
Не виждам разлика между исляма и ислямизма. Ислямът се определя като подчинение на волята на Аллах, както е описано в Корана. Ислямизмът е просто ислямът в най-чистата му форма.
Аян Хирси Али
...класическият арабски, като езикът на Корана, изобщо не се е променил през четиринадесет века, правейки писанията на ранните ислямски учени днес толкова достъпни, колкото и тогава.
Джим Ал-Халили
От 1,6 милиарда мюсюлмани, може би само 300 милиона всъщност разбират езика на Корана.
Мосаб Хасан Юсуф
Най-големият терорист е Богът на Корана. Знам, че това е много опасно и това ще обиди много хора. Колкото повече следвате стъпките на пророка на исляма и бога на исляма, толкова повече се доближавате до това, че сте терорист.
Мосаб Хасан Юсуф
Няма такова нещо като един ислям. Коранът е двусмислен и ислямът не е монолитна единица.
Валтер Каспер
Осама бин Ладен успя да замени страха от Бога и придържането към Корана със своята философия на джихад преди всичко. Това, което стои зад тази фасада, са истинските философски намерения на Ал Кайда: създаването на нов ислямски халифат, който ще победи демокрацията като по-великия от двата политически порядка.
Малкълм Нанс
Богът на Корана се опитва да премахне кожата на мюсюлманите от тяхната човещина. Мюсюлманите са добри хора. Но техният Бог е абсолютно лош.
Мосаб Хасан Юсуф
Традиционните мюсюлмани стоят в подножието на стълбата и живеят с вина, че всъщност не практикуват исляма. На върха са фундаменталисти, тези, които виждате в новините, убиващи жени и деца за слава на бога на Корана. Умерените са някъде по средата. Умереният мюсюлманин всъщност е по-опасен от фундаменталист обаче, защото изглежда безобиден и никога не можете да разберете кога е направил следващата стъпка към върха. Повечето атентатори самоубийци са започнали като умерени.
Мосаб Хасан Юсуф
Богът на исляма казва на народа си: "Бий жена си. Иди убивай неверниците. Иди убивай християни и евреи." Това е в Корана; това е от 1400 години. Техният бог им казва да убият всеки, който не вярва в бога на Корана.
Мосаб Хасан Юсуф
Дори Коранът, който суфиите уважават като пряката реч на Бог, няма способността да хвърли светлина върху същността на Бог. Както твърди един суфийски майстор, защо да прекарвате време в четене на любовно писмо (с което той има предвид Корана) в присъствието на Любимия, който го е написал?
Реза Аслан
Определено няма да изгорим Корана, не. Не днес, никога.
Тери Джоунс
Аз, като мюсюлманка, живяла през 1993 г., искам да имам две неща - джамията и сателита, и двете едновременно. И никой не може да ме осакати, като ми каже, че не мога да имам джамията или Корана.
Фатима Мерниси
Ако правата на жените са проблем за някои съвременни мюсюлмански мъже, това не се дължи нито на Корана, нито на Пророка, нито на ислямската традиция, а просто защото тези права са в конфликт с интересите на мъжкия елит.
Фатима Мерниси
За мен Коранът е изследователска книга.
Фатима Мерниси
Толкова голяма част от исляма е юдео-християнство. Невъзможно е да ги разведеш. Ислямът е 600 години след Христа. Хиляди години след юдаизма. Христос, Моисей, Авраам - всички те са в Корана.
Фатима Мерниси
Шериатското право не съществува в Корана. Създадено е от човека.
Фатима Мерниси
В Корана намирате стотици стихове в подкрепа на правата на жените и може би четири или пет стиха, които не го правят.
Фатима Мерниси
Коранът е много различни неща и ние също трябва да разглеждаме Корана почти като вторичен източник, коментиращ Стария завет.
Аяд Актар
Арабската наука през целия си златен век беше неразривно свързана с религията; в действителност това се дължи на необходимостта от ранни учени да тълкуват Корана.
Джим Ал-Халили
Всъщност за период от седемстотин години международният научен език беше арабски. Защото това беше езикът на Корана, свещената книга на исляма, а оттам и официалният език на обширната ислямска империя, който в началото на осми век сл. Хр. се простираше от Индия до Испания.
Джим Ал-Халили
Осама бин Ладен вижда исляма в изкривена светлина, каза той. Коранът забранява да отнема живота на невинни хора.
Джоби Уорик
Искам да чета, за да мога да чета Корана, прочети табелите на улицата, да знам номера на автобуса, който трябва да взема, когато един ден напусна тази къща.
Ева Енслър
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща