Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съчетание"
Помнете, че името на човека за него е най-сладкото и важно съчетание от звуци във всеки език.
Дейл Карнеги
Живота това е съчетание от мед и жлъч.
Апулей
Мисля, че трябва да приемаш своята работа сериозно, но не и себе си и това е най-доброто съчетание.
Джуди Денч
Поезията трябва да се търси не в съчетанието на думите, а в атмосферата, която създава тези съчетания.
Емил Верхарен
Заблудите, за да са опасни, трябва да са примесени с голяма доза истина. Само в това съчетание те могат да добият широко разпространение.
Сидни Смит
Музиката е акустично съчетание, предизвикващо у нас апетит към живота, както познатите аптечни съчетания предизвикат апетит към храната.
Василий Ключевски
Широтата на ума се измерва с броя на идеите и тяхното съчетание.
Клод Адриан Хелвеций
Бях депресиран като дете. Трудно намерих приятелства. Любимото ми нещо беше да се заключвам в банята и да практикувам комедийни съчетания.
Дейвид Уолямс
Ако някое съчетание на дървета, планини, води и къщи, наричано от мен пейзаж, е красиво, то не е такова само по себе си, а благодарение на мене, на моето интимно отношение, на представата или чувството, които влагам в него.
Шарл Бодлер
Нацизмът е съчетание на зло с чувство за дълг.
Алберто Моравия
Законите на нормалната икономика диктуват, че по-ниските данъци в съчетание с увеличените разходи ще доведат до по-големи дефицити.
Джоузеф Стиглиц
Политика е такава наука, както и всяка друга; тя има определени разпоредби, закони, правила, а също до безкрайно разнообразни съчетания; тя изисква постоянно изучаване, дълбоки и дълги размишления.
Жан-Пол Марат
Най-удачните бракове са рядко съчетание на полово влечение, причинено от поредица химични реакции, и банална психологическа съвместимост. Никакво вълшебство, никаква романтика и поезия.
Мелани Милбърн
Комбинацията от огромната личност на Понци и огромния, макар и кратък успех на неговата схема, в съчетание с огромната публичност, която я заобикаля, в крайна сметка прикрепи името му към нея.
Мичел Зукоф
В математиката два минуса при умножение дават плюс. А в живота съчетанието на две странности ражда нормалност.
Ричард Пол Еванс
Животът е диалог, съчетание на действия и реакции.
Робърт Макки
Музика - хармонично съчетание на звуци и емоции.
Соня Шаталова
Заедно ние няма да бъдем нелепо съчетание на несъчетаемото, а заедно ние ще бъдем съвършенство...
Айзък Мериън
Мъдростта е съчетание на знания и чувства.
Иван Ефремов
Всяко ниво на сложност може да се достигне за сметка на съчетание на прости неща.
Линус Торвалдс
Падението на цивилизованите държави по правило да идва не от преките нападения на врагове, а от вътрешен разпад, в съчетание с последиците от изтощение по време на война.
Базил Лидъл Харт
Съзнанието не е нищо друго, освен разбиране - съчетание от всичко, на което обръщаме внимание.
Дийпак Чопра
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща