Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писателка"
Никога не съм искал да бъда мейнстрийм като писателка, но вижте какво се случи.
Ан Енрайт
Винаги казвам на хората, че съм станал писателка не защото съм ходил на училище, а защото майка ми ме е водила в библиотеката. Исках да стана писателка, за да мога да видя името си в каталога с карти.
Сандра Сиснерос
Всичко е за задника: мъжът може да седи на масата в продължение на дванадесет часа, но жената не може. Затова има велики писатели и няма големи писателки.
Станислав Говорухин
Не живея живота си като писателка. Аз съм майка, афроамериканка и правя всичко, което правят всички останали - готвене и малко почистване.
Тери Макмилан
- Когато една писателка погледне празен компютърен екран, какво вижда? - учуди се Тристан. Филмов екран, готов за осветяване с лица? Нощно небе с една малка звезда, мигаща на върха, вселена, готова за писане? Безкрайни възможности. Безкрайните обрати на любовта - и всички невъзможности на любовта.
Елизабет Чандлър
Никога не съм искал да бъда писателка.
Херта Мюлер
Реших да си изкарвам прехраната като писателка на списания. И открих, че беше наистина лесно и забавно.
Ан Патчет
Посветих голяма част от живота си като писателка на разбирането как да чуем божествения глас, или музиката на сферите, или каквото и да е, което правим, когато правим изкуство, правейки нещо от нищо. Да разберете как да направите това е много по-важно от това да знаете как да изпълните добра линия. Вече не мисля за това, просто пиша.
Отеса Мошфег
Наистина се интересувах от пиано и някак си открих, че съм писателка, когато бях на около 13 и започнах да пиша. И това беше моето тайно нещо и моята страст.
Отеса Мошфег
Баща ми никога не е искал да бъда писателка. Не го направи - той се примири с това може би две години преди да умре. Той искаше да бъда синоптичка, защото когато растях, имаше много малко латиноамериканки по телевизията, а в началото на 70-те години, когато за първи път започнахте да виждате латиноамериканки по телевизията, те щяха да бъдат синоптичките.
Сандра Сиснерос
Бих искал да стана мейнстрийм писателка на трилъри, очевидно, защото обичам да пиша тези истории и това е най-добрият начин да си осигурите кариера.
Сара Пинбъра
Никога не съм имал момент да искам да бъда писателка. Исках да бъда актриса, но писането беше нещо, което винаги съм правила. И тогава започнах наистина да му се наслаждавам.
Сара Пинбъра
Аз съм писателка. Живея по дефиниция в свят на изобретения.
Терез Ан Фаулър
Не се виждам като артистка, като писателка. Видът на писането, който правя, което е популярна художествена литература, е работа. Имам договори за изпълнение и имам срокове за изпълнение.
Фиона Макинтош
Много романи използват престъпността като стъпка, за да говорят за по-големи проблеми. Затова просто мисля за себе си като за писателка.
Карин Слотър
Като писателка винаги съм чувствала, че е моя работа да бъда изключително внимателна, когато пиша за жертви, особено за жени.
Карин Слотър
Реших да си взема почивен ден. От себе си. Днес няма да се чувствам изостанала. Няма да се притеснявам, че ще бъда по-добра съпруга, майка, дъщеря, икономка или писателка. Не приготвям изискана вечеря. Ще прекарам един обикновен ден, но ще мисля и благодаря-вместо да се тревожа и поправям. Всички имаме нужда от един ден в годината, когато отговаряме на собствените си очаквания и позволяваме на света да бъде такъв, какъвто е, вместо точно такъв, какъвто бихме искали да бъде.
Елизабет Бард
Като студентка, а по-късно и като писателка, ми беше трудно да поддържам чистата, почти еротична любов към четенето, която имах като дете - знаете, където се качвате в леглото и четете с часове и часове, както и самата книга е този зареден магически обект. По-късно, когато писането стане ваша работа, това е свързано с егото и всякакви притеснения и не винаги е лесно да се стигне до това състояние на чисто бягство.
Елиф Батуман
Не съм писателка, само за да бъда писателка. Искам да кажа нещо, което наистина трябва да изрази.
Алисън Пиърсън
Бях сигурна, че искам да порасна или да стана ветеринарен лекар, или писателка. Всъщност работех за ветеринар по време на гимназията, правейки всичко - от почистване на клетките до подпомагане при операция.
Катрин Апългейт
Любимата ми писателка е Алис Мънро. Просто е невероятно колко добре тя улавя цели животи в една кратка история.
Клоуи Бенджамин
Винаги ме обвиняват, че съм криминална писателка, но всъщност не съм.
Лиза Лутц
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща