Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жалост"
Във високите души жалостта е чест гост.
Джефри Чосър
Жалостта е най-лошото нещо, което една жена може да предложи.
Вики Баум
Политическият национализъм се превърна за европейския на нашия век най-важното нещо в света, по-важно от цивилизацията, човечеството, благоприличието, добротата, жалостта, по-важно от самия живот.
Норман Ейнджъл
Плачещата жена предизвиква в мен не повече жалост, от куцащата гъска.
Робърт Бъртън
В любовта жалостта е по-близо до презрението, отколкото до добротата.
Етиен Рей
Темата ми е Войната и жалко войната. Поезията е в жалост.
Уилфред Оуен
Красотата е единственото качество на жената, способно да пробуди у мъжа чувство на жалост.
Етиен Рей
Безнадеждната любов прави мъжете жалки, а жените – заслужаващи жалост.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Признанието за своята неспособност е големият урок, който извличаме. Не е ли по-добре да придобия доверието на другите хора към себе си с искреността на признанието, че нищо не зная, отколкото да мърморя някакви думи и да предизвиквам жалост с опитите си да обяснявам всичко? Този, който доброволно си признава незнанието на това, което не знае, ме подтиква да му вярвам за това, което се опитва да ми обяснява.
Дени Дидро
На всички престъпления и пороци произходът им е свързан със слабостите. И затова те заслужават жалост.
Алфред дьо Вини
По-добре да си обект на завист, отколкото субект на жалост.
Веселин Георгиев
Да наваксаш времето - за жалост - значи да го почерниш, но не с вакса, а с труд.
Димитър Подвързачов
Притокът на незаработени пари предизвиква жалост към самия себе си у тези, които имат склонност към това.
Маргарет Атууд
Ако видите някой наистина да дърпа за вашето съчувствие, като същевременно ви наранява периодично, трябва да започнете да се чудите. Ако някой играе с жалост и наистина се опитва да извлече това от вас, това не е нормално.
Марта Стаут
За пациент жалостта на лекар може да се превърне в нещастие.
Михаил Герчик
Четири начина за получаване на любов, до която прибягва невротикът: подкуп, апел към жалост, апел към справедливост и накрая заплахи.
Михаил Литвак
Прочетох достатъчно космическа фантастика, за да развия в мен свещен ужас преди огромните междузвездни простори, които не знаят жалост.
Робърт Чарлс Уилсън
Жалост е едно от проявленията на чувството за превъзходство над другите.
Роже Мартен дю Гар
Тогава имах мимолетната мисъл, че всеки от нас сме жалки по един или друг начин и номерът е да се ожениш за човек, чиято жалост можеш да търпиш.
Къртис Ситенфелд
Винаги в България първата работа на този, който вземе властта, е да свали държавната администрация, пъдарите и прокурорите. Не е нито съвременен полъх, нито комунистически, а за жалост е тежкото ни наследство от една ориенталска принадлежност.
Андрей Пантев
Тази дата, 24 май, свидетелства за една–единствена реална и непреодолима заслуга на българите – почитта към книгата, към образованието. Дори всяка мутра, след като си купи мерцедес, втората му идея е да прати сина си да учи. За жалост – да учи в чужбина. Има огромна разлика.
Андрей Пантев
Каквото и да се случи, не губете надежда! Ще се появи изход, който ще съответства на изкушението. Бог няма да позволи или, по-точно казано, няма да даде на човека бреме, което надвишава неговите сили. Ако човек изпитва жалост към животните, то любимият ни Бог, който проля Своята свещена кръв на Кръста заради хората, ще прояви още по-голяма жалост!
Ефрем Аризонски
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща