Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дълголетие"
Своето здраве и дълголетие дължа на това, че до десетата си година не съм посягал нито към цигара, нито към чаша, нито към жена.
Джордж Едуард Мур
Някой ми каза тази сутрин: "На какво отчиташ, че се дължи твоето дълголетие?" Не знам. Имам предвид, че не можех да планирам живота си по-добре. По всички сметки би трябвало да съм мъртъв! Само като си помисля за злоупотребата, на която подлагам тялото си - наркотиците, алкохолът, начинът ми на живот през последните 30 години!
Ози Озбърн
Само наличието на цели донася смисъл и удовлетворение в живота. Това способства не само за подобрение на здравето и дълголетие, но също дава и капчица оптимизъм в най-тежкото време.
Стив Джобс
В древен Китай даоистите учеха, че постоянната вътрешна усмивка, усмивката към себе си, осигуряват здраве, щастие и дълголетие. Защо? Да се усмихваш на себе си е като да се наслаждаваш на любовта: ти ставаш най-добрият си приятел. Да живееш с вътрешна усмивка означава да живееш в хармония със себе си.
Мантак Чиа
Не работя за дълголетие, работя за поддържане на здравето на хората.
Обри Де Грей
Работата трябва да има определено дълголетие. Тя трае по-дълго, отколкото ние.
Ричард Майер
Добро здраве, дълголетие, щастие, любящо семейство, увереност в себе си, добри приятели... ако [имате] пет, вие сте богат човек...
Томас Станли
Диетата, добавките и програмите за упражнения не са това, което постига дълголетие. Наличието на общност, основана на вяра, може да добави четири до 14 години.
Дан Бютнер
Дърветата от незапомнени времена са били тясно свързани с магията. Тези яки членове на растителното царство могат да стоят до хиляда години и да се издигат далеч над главите на нашите смъртни. Като такива те са символи и пазители на неограничена сила, дълголетие и безвремие. Една недокосната гора, осеяна с дървета от всякаква възраст, големина и вид, е нещо повече от мистериозно, магическо място – тя е един от енергийните резервоари на природата. В неговите граници стоят древни и нови стражи, пазители на универсалната сила, която се е проявила на Земята...
Скот Кънингам
Победата е мисловната трансформация, произтичаща от разбирането, че физическото безсмъртие... вечно дълголетие, без болести и стареене... вечен, здрав, младежки живот във вашата жива плът... не е фантазия, а практична и постижима възможност.
Линда Гудман
Никой мъж не може да победи жена в дългосрочен план, защото те го имат над нас в чисто, дяволско дълголетие.
Джеймс Търбър
Нищо не приближава човек към смъртта, така както дълголетието.
Дон Аминадо
Западното общество не улеснява увеличаването на нашия потенциал за дълголетие. Нашата култура, ръководена от младите хора, и пренебрегването ни към възрастните насърчават масовото отричане на реалностите на застаряването. Пазарът е пълен с продукти и устройства, които обещават да изглеждаме и да се чувстваме по-млади. Освен това конвенционалната западна медицина се фокусира върху лечение и заместваща терапия, предписване на скъпи лекарства, отстраняване на неуспешен орган и трансплантация на нов или попълване на изчерпан хормон. Много малък акцент е поставен върху предотвратяването на болести и поддържането на енергично здравословно състояние всеки ден.
Маошин Ни
Думите имат дълголетие, от което аз съм лишен.
Пол Каланити
Чувството за хумор се свързва с дълголетието. Възможно е умствената нагласа, отразена в живо чувство за хумор, да е важен фактор, предразполагащ някои хора към дълъг живот.
Реймънд Мууди
Дълголетието в този бизнес означава да можете да преоткриете себе си или да изобретите бъдещето.
Сатя Надела
Чувствам, че това, което е може би най-големият враг на дълголетието, е популярността и повечето хора умират от популярност.
Антон Шандор Ла Вей
Основен източник на дълголетието и активния, пълноценен живот на човек се явява неговата трудоспособност и трудолюбие. При това няма съществено значение, какъв с труд - умствен или физически се занимава човек. Важно е, видовете дейности да се съчетават разумни.
Фьодор Углов
Колкото по-възрастен станеш, толкова повече ще разбереш, че само защото приятелството има история, това не означава, че има дълголетие.
Британи Чери
Творческото мислене, работа с ума си, това е моята рецепта номер едно за дълголетие. Ако спреш да мислиш, ако спреш да се чудиш, ще умреш.
Гари Щейнгарт
Черният боб и соевите зърна са крайъгълните камъни на диетите за дълголетие по целия свят.
Дан Бютнер
Както виждам, тайната на дълголетието има по-малко общо с диетата или дори с упражненията, а повече със средата, в която живее човек: социална и физическа. Какво имам предвид под това? Те живеят с неудовлетворителен живот.
Дан Бютнер
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща