Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лига"
Пактът на Лигата на нациите предвиждаше да се спонсорира само защитата на определени категории мъже: национални малцинства и население на територии, контролирани от други държави.
Рене Касен
Но мисля, че финалът на Шампионската лига поставя огромен натиск върху всеки играч и мениджъра, но ние се наслаждаваме на напрежението и се надяваме, че можем да отидем там и да го спечелим.
Стивън Джерард
Докато проблемът с възстановяването на света остава център на интерес за всички нации, блокове със сходни нагласи ще се формират и функционират дори в самата Лига.
Карл Ялмар Брантинг
Често срещано е, че Лигата на нациите все още не е това, което нейните най-ентусиазирани герои възнамеряват да бъдат.
Карл Ялмар Брантинг
Израснах в силно социалистическо семейство. Докато бях в училище, работих в партийна политика и в организации като Анти-нацистката лига. Навсякъде, където я виждах, се сражавах с предразсъдъци.
Сафрън Бъроуз
Шампионската лига е състезанието, в което всеки иска да участва.
Стивън Джерард
До времето, когато бях на 14 години, бях сигурен, че ще бъда бейзболен играч от голямата лига. Но този сън се събуди грубо, когато ме изгониха от гимназиалния бейзболен отбор.
Фил Найт
Ето защо първото условие за успех за Лигата на нациите е твърдото разбиране между Британската империя и Съединените американски щати и Франция и Италия, че между тях няма да има конкурентно изграждане на флоти или армии.
Артър Хендерсън
А годишните заседания на Асамблеята на лигата са в действителност официални мирни конгреси, обвързващи за участващите държави до степен, която повечето държавници преди четвърт век биха считали за утопични.
Карл Ялмар Брантинг
Кой в безкрайната си мъдрост е постановил, че униформата на Малката лига трябва да бъде бяла. Разбира се, че не е майка.
Ерма Бомбек
Понякога усещате емоцията. Смятате, че това може да е последният ми предсезон или последният мач от Шампионската лига. Но като цяло тези мисли не са важни в момента. Но скоро ще дойде времето.
Денис Бергкамп
Сега съвременните икономики имат много ефективен механизъм за решаване дали заплатите наистина са твърде високи: това се нарича свободен пазар. Така се определят заплатите на повечето хора, в края на краищата, включително тези на бейзболистите от главната лига и европейските футболисти.
Джеймс Суровецки
Концепцията за патриотизъм не е несъвместима с тази на човечеството; напротив, нека категорично да заявя, че този, който най-добре служи на пацифизма, служи на патриотизма най-добре. Нацията е и не може да бъде нищо повече от жизненоважната основна единица на всяка международна лига.
Леон Буржоа
Има много умни хора, които са наистина замислени и пишат наистина интересни неща, но не това искам да правя. Никога не съм се чувствала като това, за което съм призована. И трябва да рискувам да прозвуча наистина арогантно, когато казвам това, защото съм ходила в училища на Бръшлянова лига и съм била привилегирована по всички тези начини в света на идеите, но не съм толкова умен, колкото си мислите. Всъщност не завися от това, което научих в колежа, за да напиша книгите си. Това бяха само части от моя житейски опит.
Отеса Мошфег
Ако искате да постигнете успех със Суперзвездите, трябва да се състезавате в тяхната лига и да играете според техните правила. Ако го направите обаче, има съвсем реална опасност да станете като тях. Със своите ухапвания Суперзвездите създават повече нови вампири, отколкото всички останали типове вампири, взети заедно. Не влизайте в техния свят, освен ако не знаете как да излезете. Много тях са били изгубени.
Албърт Дж. Бърнстайн
Когато пораснах, винаги съм имал мечтата да бъда анализатор на бейзболен отбор в малка лига или нещо подобно.
Джеймс Карвил
Нека се върнем обаче към Лигата на нациите. Създаването на организация, която е в състояние да защити мира в този свят на конфликтни интереси и егоистични воли, е плашещо трудна задача.
Карл Ялмар Брантинг
Когато бях малко момче в Канзас отидохме с приятеля ми за риба. Тогава му казах, че искам да стана истински бейзболист от Главната лига, съвършен професионалист като Хонус Уогнър. Приятелят ми каза, че би искал да стане президент на Съединените Щати. Никой от нас не така и изпълни желанието си.
Дуайт Айзенхауер
Интригата е по-търсена от истината, понеже е по-сочна, а и лигите й не правят впечатление на никого.
Кеворк Кеворкян
"Винаги съм чувствал, че науката - като резерват за хора от Оксбридж и Айви Лийг, а не за простосмъртни - е много лоша идея."Оксбридж - сборно понятие за университетите Оксфорд и Кеймбридж. Айви Лийг - лигата на най-престижните университети в САЩ.
Беноа Манделброт
"Паднахме се срещу едни....ТНС ли бяха, ТКЗС ли бяха??" - след като ЦСКА изтегли жребий да играе плейоф за влизане в групите на Лига Европа през сезон 2010/11 срещу ТНС (The New Saints) от Уелс.
Димитър Пенев
"След като Англома и компания галиха топката с петички, накрая Джон Карю й удари една здрава норвежка секира." (коментар от мач от Шампионската лига с участието на Валенсия)
Томислав Русев
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща