Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Психотерапия"
Психотерапията може да започне с примитивното, но трябва да завърши с божественото, защото и двете са неразделни фактори в човешкия ум.
Дайън Форчън
При всяко време има свои неврози - и за всяко време е нужна собствена психотерапия.
Виктор Франкъл
Мисля, че бъдещето на психотерапията и психологията е в училищната система. Трябва да научим всяко дете как рядко да се безпокои сериозно и как да преодолява безпокойството, когато се появи.
Албърт Елис
Те показват, че приблизително две трети от група невротични пациенти ще се възстановят или ще се подобрят до значителна степен в рамките на около две години от началото на заболяването си, независимо дали са лекувани с помощта на психотерапия или не.
Ханс Айзенк
Като цяло от тези данни са възможни определени заключения. Те не успяват да докажат, че психотерапията, фройдистка или друга, улеснява възстановяването на невротични пациенти.
Ханс Айзенк
Теорията на психотерапията обръща всичко на вас: вие сте този, който греши. Ако едно дете има проблеми или е обезсърчено, проблемът не е само в детето; това е и в системата, в обществото.
Джеймс Хилман
Според моя опит психотерапията в най-добрия случай е като двойна медитация - тя е като контейнер, в който можете да бъдете състрадателни и внимателни към себе си.
Джак Корнфийлд
Психотерапията е светилище; това е поле за битка; това е място, на което съм била психотична, невротична, възбудена, объркана и отчаяна отвъд вярата.
Кей Редфийлд Джеймисън
Стереотипът на психотерапията, представен в популярни книги и филми, лежи на дивана и казва каквото ви хрумне, докато любезният психоаналитик слуша и кима съзнателно от време на време. След години и години трябва да се случи нещо прекрасно.
Дейвид Бърнс
Психотерапията не е изкуство от ХХ век, наложено на природата, а възстановяване на естествен лечебен процес.
Патриша Лав
При обработката отгоре надолу, каквато обикновено правим в психотерапията, ние говорим за нашите проблеми, нашите симптоми или взаимоотношения. И тогава терапевтът често се опитва да накара клиента да почувства какво чувства, когато говори за такива неща.
Питър Левин
Целта на психотерапията е да направи хората свободни.
Роло Мей
Психотерапията е проституция на приятелство.
Ханс Айзенк
Заклещен съм в себе си и изобщо не излизам. Лягам си в осем вечерта. Никога не излизам през седмицата. Аз съм на психотерапия четири дни в седмицата, доста тежък ангажимент към това.
Хауърд Стърн
...това всъщност е психотерапията: тя не винаги е дестинацията, много по-често е само отрязък от пътя.
Бренди Енглър
Психоанализата изследва разрушителните влияния и не е в състояние да изследва положителните влияния. Но психоанализата, взета извън контекста на психотерапията, може да доведе до сериозни последици, като се фокусира върху мрачния и патологичен, а не върху здравословния, нормален и позитивен аспект на живота.
Бруно Бетелхайм
Ефективната психотерапия работи, защото терапевтът продължава да расте като личност и като лечител.
Джед Даймънд
За мен терминът "психотерапия" е ограничаващ. Това предполага, че работим с ум и емоции, но изключва тялото и обръща малко внимание на духа, душата и по-широките екологични проблеми.
Джед Даймънд
Една част от психотерапията със сигурност е да помогне за облекчаване на страданието, което е истинска медицинска грижа. Ако някой кърви, искате да спрете кървенето. Друг медицински аспект е лечението на хронични оплаквания, които по някакъв начин са инвалидизиращи. И много от нашите проблеми са хронични. Животът е хроничен. Така че има разумна, разумна, медицинска страна.
Джеймс Хилман
Науката за психотерапията е да знае какво да каже, изкуството знае кога да го каже.
Джонатан Келерман
Прекарвах много време в слушане на хора. Но също така е вярно, че харесвах подробности и слушах хората, когато бях барман и когато бях сервитьорка и вероятно, когато бях и детегледачка. Подозирам, че това е част от това, което ме привлече към психотерапията, а не обратното.
Ейми Блум
Мисля, че психотерапията спасява животи и има голямо значение и мисля, че един от злощастните аспекти на лекарствата, отпускани по лекарско предписание, е, че хората са склонни да мислят, че това е достатъчно.
Кей Редфийлд Джеймисън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща