Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цензура"
Цензурата е реклама на държавна сметка.
Федерико Фелини
Вярвам в цензурата. Натрупах състояние с нейна помощ.
Мей Уест
Цензурата, подобно на благотворителността, трябва да започне от семейството, но за разлика от нея, там и трябва и да завърши.
Клеър Люс
Всяка страна, в която има сексуална цензура, ще има и политическа цензура.
Кенет Тайнън
Цензурата е върхът на суетата.
Марта Греъм
Съществува тънка линия между цензурата, добрият вкус и моралната отговорност.
Стивън Спилбърг
Цензурата помага против обичайните хора, но е безсилна против високо мотивираните.
Джулиан Асанж
Ако терористичната атака на 11 септември трябва да представлява цензура в световната история, тя трябва да може да се сравнява с други събития от световно историческо въздействие.
Юрген Хабермас
Що се отнася до злото, което произтича от цензура, невъзможно е да се измери, защото е невъзможно да се каже къде свършва.
Джереми Бентъм
Телевизора скоро ще стане достояние на историята. Интернет, където има най-малко цензура, е основният и най-вероятно, единственият източник на информация за хората.
Джулиан Асанж
Нека хората не смятат, че всичката лошотия в един човек изчезва, когато се наложи цензура.
Милош Форман
Най-лошото при цензурата е автоцензурата, защото изкривява гръбнака на моя характер, тъй като трябва да мисля нещо друго и да казвам нещо друго. Трябва винаги да се контролирам.
Милош Форман
Цензурата не е еднократен опит. За този, който я е преживял, тя ще трае вечно. Това е клеймо, което остава в мозъка завинаги.
Ноам Чомски
В крайна сметка цензурата се свежда до вкус. Това, което ме обижда, може да ви просветли. Искате ли да взема решение въз основа на моя вкус - на какво трябва или не трябва да бъдете изложени?
Питър МакУилямс
Литературата е една от малкото останали области, където белите и черните усещат някаква идентичност на целта; всички се борим под цензура.
Надин Гордимър
Цензурата може да има общо с литературата; но литературата няма нищо общо с цензурата.
Надин Гордимър
Вярвам в цензурата, когато ми е от полза.
Хауърд Стърн
Искането за премахване на цензурата е все едно да се иска ликвидацията на милицията.
Владимир Бушин
Цензурата е предназначена за измама посредством лъжи.
Жак Лакан
Цензура - по-малката от двете гадни сестри, а на старата името и е Инквизиция.
Йохан Нестрой
Пошлото ни е заразило. Нещата, които в моето детство само съм чувала, че стават по кафани в циганските махали, ги изнесоха в ефира на националната телевизия. Засипаха ни с чалга, кючеци. Бъдете по-разумни – дайте възможност на българската култура да диша. Наложете не цензура, а чувство за мярка и добър вкус. Всички чалги да вървят по кръчмите!
Гена Димитрова
Вярвам в свободата на словото и съм против цензурата. Надявам се съдията да прояви снизходителност към тях и момичетата скоро да бъдат освободени.
Мадона
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща