Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Подигравка"
Хората добри, интелигентни, състрадателни, събрани заедно, стават по-лоши. Отсъствието на чувство за лична отговорност предизвиква лоши инстинкти. Страхът от подигравките им пречи на добротата.
Сара Бернар
Нека тогава истинските християни, с подходяща сериозност, се стремят във всичко да препоръчват своята професия и да заглушат суетните подигравки на невежите противници. Нека смело отстояват каузата на Христос в епоха, когато толкова много, които носят името християни, се срамуват от Него: и нека считат за възложено на тях важното задължение да спрат за известно време падането на страната си и, може би, за извършване на още по-широка услуга на обществото като цяло; не чрез ангажирана намеса в политиката, в която не може да не се признае, че има много несигурност; а по-скоро чрез онази сигурна и радикална полза от възстановяването на влиянието на религията и от повишаването на стандарта на морала.
Уилям Уилбърфорс
Да държиш щастието означава да държиш разбирането, че светът отминава от нас, че венчелистчетата падат и любимият умира. Никаква подигравка, никакво модно мръщене няма да попречи на някой от нас да познае и да се наслади на удоволствието от слънцето по лицата ни или да ни спаси от разбирането на възрастните, че то не може да продължи вечно.
Ейми Блум
Аз съм продукт на унижението и подигравките, на всички най-злобните неща, които някога съм казвал за себе си.
Роби Уилямс
В същото време вярващите осъзнават, че дефектите, които виждат един в друг, са изпитание от Аллах. Поради тази причина те не обръщат внимание на тези дефекти, а ги компенсират, като действат положително. Те внимателно избягват и най-малкото действие, изражение на лицето или дума, която би подсказала за подигравка.
Аднан Октар
Тайното откровение на Йоан отново се отваря в криза. Ученикът Йоан, скърбящ за смъртта на Исус, върви към храма, когато среща фарисей, който му се подиграва, че е бил измамен от фалшив месия. Тези подигравки повтаряха собствения страх и съмнение на Йоан.
Илейн Пейджълс
Тъй като мислите ми не съвпадат с мислите на другите хора, почти всяка тяхна дума ме боли и аз мога да възприема най-невинната забележка като подигравка.
Аугуст Стриндберг
Живял съм сто години; и умирам от утехата, че никога не съм хвърлил и най-малката подигравка върху най-малката добродетел.
Бернар дьо Фонтенел
Да бъдеш прав не е твърде трудно. Вие избирате вашето възприятие. Вие избирате вашата информация. Оставяте това, което не ви подхожда. Плъзгате някои думи с общо предназначение. Хвърляте подигравка или две за опозицията и сте добър човек, който прави хубава реч.
Едуард де Боно
Винаги съм смятала, че женското движение се търгува твърде много с възмущение и недостатъчно с подигравки.
Мери Биърд
Много сексизъм е просто много глупаво... и най-добрият отговор е смях и подигравки.
Мери Биърд
По-добре е да оставиш в сърцето си пълна празнота, отколкото да понасяш подигравките на осиротели книги.
Мървин Пийк
Пиратството е грабеж с насилие, често преминаващ в убийство, изнасилване и отвличане. Това е едно от най-страшните престъпления в света. Използването на същия термин за описание на дванадесетгодишно дете, което разменя музика с приятели, дори хиляди песни, е доказателство за загуба на перспектива, толкова поразителна, че приканва и заслужава подигравката, която получава.
Ник Харкауей
В някакъв момент трябваше да рискувате подигравките на тълпата, на вашите собствени вътрешни гласове и да се опитате да видите ясно какво е било поставено пред вас в този живот и да се опитате да действате по този начин възможно най-смело и честно без значение по какви правила сте живели досега.
Роланд Меруло
Самият факт на прякото излъчване на парламентарното заседание служи за илюстрация на арогантното пренебрежение на властите от народното мнение: всякакви подигравки със здравия разум са допустими, което там е... прието.
Сергей Другал
Подигравката на начина, по който светът може да изглежда през очите на друг, е това, което прави творческия процес толкова завладяващ и приятен.
Стивън Картър
Тогава нека истинските християни, с подходяща сериозност, да се стремят във всичко да препоръчват своята професия и да заглушат суетните подигравки на невежите противници.
Уилям Уилбърфорс
Успехът изисква и смелостта да рискува неодобрение. Повечето независими мисли, нови идеи или начинания извън общата мярка се посрещат с неодобрение и варират от скептицизъм и подигравки до насилие. За да упорстваш в нещо изключително, са необходими вътрешна сила и непоклатимото убеждение, че си прав.
Чин-Нин Чу
За никого не е тайна, че поне половината от нежния пол, независимо от произхода им, става обект на подигравки, породени от завист, ревност и дребнаво съперничество.
Бернардо Гимараес
Няма нищо в човешките дела, което е истински предмет за подигравки. Под комедията се крие пламъкът на трагедията; Фарсът е само наметало за настъпваща катастрофа.
Габриел Шевалие
Независимо дали са изложени на завист, възхищение или подигравка, очарованието на знаменитостите започва като упражнение в представянето си какво би било да водиш по-безгрижен и приятен живот.
Джейкъб Уайсбърг
Не се подигравам на никого. Просто заявявам това, което е очевидно. Тези, които смятат за подигравка истината, се подиграват само на себе си.
Л. Е. Модезит-младши
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща