Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учтивост"
Не разбирам как може една жена да излезе от вкъщи без да се е нагласила - дори само от учтивост. Никога не знае, може би това е денят, в който ще има среща със съдбата. И е най-добре да е възможно най-хубава пред съдбата.
Коко Габриел Шанел
Любовта е подобна на придворните на които постъпките идващи от сърцето от маска на учтивост.
Лопе де Вега
Придържам се към идеята, че учтивостта, разбирана като желание за участие в публичен дискурс, е първата добродетел на гражданите.
Марк Кингуел
Усмихнах се в отговор, значението на маниерите, както винаги казваше майка ми, е обратно пропорционално на това колко е склонен човек да ги използва, или, с други думи, понякога учтивостта е всичко, което стои между него и лудостта.
Никол Краус
Не мисля, че трябва да се опитвате да бъдете мили, мисля, че повечето хора са мили. Мисля, че да бъдеш весел и мил е просто учтивост.
Греъм Нортън
С учтивост и оръжия може да се направи много повече, отколкото само с учтивост.
Владимир Путин
Учтивостта не се смесва с фактите, учтивостта е просто още един факт.
Гъртруд Стайн
... но загиващата култура винаги се отличава с грубостта в поведението на хората. Лоши обноски. Липса на загриженост за околните в дреболиите. Нежеланието да се прояви учтивост е по-страшно и от бунт.
Робърт Хайнлайн
Много хора прекарват много време в учтивост. И аз просто сера на това.
Том Йорк
Повечето проблеми се решават най-добре лично, а не чрез правителството. В света има проблем с неучтивостта, който се решава най-добре чрез социални норми, които са незаменими. Но не бихте искали правителството да изисква учтивост.
Кас Сънстейн
Добрите маниери или истинската учтивост е изкуството хората да покажат каква е връзката между външните знаци и онова, което е в тях. То идва от добрия усет и се развива от добрата компания. И трябва да се усвои от практиката, а не от книгите.
Стоунуол Джаксън
Учтивост - понякога най-съвършената форма на пренебрежение.
Хайнрих Бьол
Компаниите подчертават, че тяхната култура е свързана преди всичко с "лошите новини", но когато става дума за хората, те изведнъж се уплашиха да съобщят лоши новини поради някакво погрешно чувство на учтивост или политическа коректност.
Марк Рандолф
Няма нищо по-ужасно за човек от друг човек, който няма нищо общо с него. Културна преструвка, учтивост, с която непрекъснато подчертаваме взаимния интерес, имат дълбок смисъл.
Осип Манделщам
Такова е въздействието на истинската учтивост, че прогонва всяка сдържаност и смущение.
Фани Бърни
Странно как малко учтивост може да промени мнението на хората.
Шърман Алекси
Е, ако печатате, следователно искате да бъдете прочетени и следователно разбрани, но тогава основното изискване за учтивост е да се опитате да не затъмнявате смисъла.
Веркор
Цивилизацията е усъвършенстването на духа, уважението към ближния, толерантност към чуждото мнение, учтивост към маниера.
Висенте Бласко Ибанес
Учтивостта и любезността са просто начини, по които признаваме важността на другия човек.
Лес Гиблин
Ако трябваше да посоча най-голямата разлика между Бутан и останалия свят, бих могла да го направя с една дума, учтивост.
Линда Лийминг
В учтивостта има и чар, и изгода.
Еврипид
Нищо не струва така евтино и не се цени така скъпо, както учтивостта.
Мигел де Сервантес
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща