Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учебник"
Това е едно от най-поразителните обобщения на биохимията - което изненадващо почти никога не се споменава в учебниците по биохимия - че двадесетте аминокиселини и четирите основи са, с малки резерви, еднакви в цялата природа.
Франсис Крик
Художникът може да крещи от всички покриви, че той е гений, но той трябва да изчака присъдата на зрителя, че неговите декларации са придобили обществена ценност, че в крайна сметка, потомците ще го поставят в учебниците по история на изкуството.
Марсел Дюшан
Още в училище по цели дни рисувах по полетата на учебниците и речниците, не обръщайки никакво внимание на учителите. А после се развличах с приятели. Ако бързо прелистите нарисуваното на дебелите речници, то ще получите истински анимационен филм!
Робърт Родригес
Виното може да бъде по-мъдър наставник от мастилото, а умните упражнения често са по-добри от учебниците.
Стивън Фрай
В произведения на изкуството има по-валидни факти и подробности, отколкото в учебниците по история.
Чарли Чаплин
Обичам да чета учебници по история, откъдето получавам идеите си. Чета и исторически романс за удоволствие.
Вирджиния Хенли
Ако дефинирате еволюцията като просто промяна във времето, тогава не виждам никакъв проблем човек да е християнин и да вярва в еволюцията. Но не така учебниците определят еволюцията. Те определят еволюцията като случайна и ненасочена без план или цел.
Лий Стробъл
Учебникът може да се определи като книга, непригодна за четене.
Джордж Бърнард Шоу
В учебниците и литературата можем да отделим църковната и политическата история; в живота на човечеството те са преплетени.
Леополд фон Ранке
Мразя домашните. Сега ги мразя повече, отколкото когато бях този, който влачеше учебници и подвързващи устройства от училище. Часът, в който децата ми са седнали на кухненската маса, книгите им се разстилаха пред тях, а трохите от закуската им след училище осеяха масата, без съмнение е най-лошият час в моя ден.
Айлет Уолдман
Издателите, естествено, се отвращават от употребявани книги и са разработили стратегии за потискане на пазара на втора ръка. Те издават нови, дори по-скъпи издания на популярни учебници на всеки три до четири години, в класически цикъл на планирано остаряване.
Джеймс Суровецки
Обичам белетристиката, защото чрез нея влизаш в мислите и живота на малките хора, хората, които са били победени, бедните, жените, децата, тези, които никога не са в учебниците по история.
Исабел Алиенде
Необходим ни е такъв учебник за живота, в който може да се прави справка с правилния отговор.
Сергей Скотников
Не можете да сложите край на пациента само защото учебниците все още не са включили всичко, което специалистите могат днес.
Наталия Бехтерева
Да, знаете, има разлика между света на учебниците, който икономистите обичат да си представят, и реалния свят, в който реалните хора имат истински чувства.
Пол Ромър
Предполагам, че дефиницията на антигероя в учебника е доста ясна - главен герой, който въплъщава не само героични характеристики, но и някои характеристики, които обикновено се считат за негероични, дори злодейски.
Пол С. Кемп
Не ме интересува кой пише законите на нацията - или изработва нейните усъвършенствани договори - ако мога да напиша учебниците по икономика.
Пол Самюелсън
Икономиката, както е представена в момента в учебниците и се преподава в класната стая, няма много общо с управлението на бизнеса и още по-малко с предприемачеството.
Роналд Коуз
Не мислите ли, че любовта е вид сексуална перверзия, че е рядка анормалност и може би трябва да бъде в медицинския учебник преди садизма и мазохизма.
Едуард Лимонов
Чуждият език е крепост, която е нужно да се щурмува от всички страни едновременно: четене на вестници, слушане на радио, гледане на недублирани филми, посещения на лекции на чужд език, изучаване на учебника, преписване, срещи и разговори с приятели носители на езика.
Като Ломб
С удоволствие бих изхвърлила учебниците, но бих оставил книгите в библиотеките. И аз бих ги чела всички, а дори и стихове.
Клара Ярункова
Тогава моите четири години в Русия завършват драматично: с изключване по съветски образец по учебник. Аз съм първият западен щатен кореспондент, който преживява тази съдба след края на Студената война. Аз съм зашеметен. Но моето изгонване не е изненада, мисля си. Това е нещо, което винаги съм приемал като реална, макар и пресилена възможност.
Люк Хардинг
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща