Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бързане"
Това вечно бързане на работа и компания ме съсипва душата, ако не и тялото. Повече уединение и по-ранни часове!
Уилям Уилбърфорс
Ето защо, нека не се отчайваме, а вместо това, проучете позицията, обмислете внимателно действията, които трябва да предприемем, и след това се обърнете към нашата обща задача в настроение на трезва резолюция и тиха увереност, без бързане и без пауза.
Артър Хендерсън
Друга причина за объркване и произтичащото от това чувство на нервност, бързане и безпокойство е абсурдният навик да се опитвате да правите много неща наведнъж.
Максуел Малц
Омръзна ми да гоня духове, кухи мъже, които бяха извън зоната ми на комфорт, мъже, които нямаха какво да ми дадат, освен бързане. Това беше всичко, което поисках, и всичко, което някога съм получавал.
Тери Макмилан
Ако казах, че производството на петрол ще спре, значи сгреших. Вярно, не помня къде го казах, явно в бързане, но не мисля, че дори го казах, но може би не го помня. Казах, че при определено ниво на цените на петрола е малко вероятно да бъдат пуснати в експлоатация нови находища.
Владимир Путин
Имам много опит в реалния живот с бързане и правене на глупави неща.
Марк Уолбърг
Не му харесваше всичко това, когато за първи път дойде - целият боклук и бързането - но това му растеше, не беше и наполовина лошо. Да дойдеш в града беше като да влезеш в тунел, каза той, и да откриеш за твоя изненада, че светлината в края няма значение; понякога всъщност тунелът правеше светлината поносима.
Колъм Маккан
Бързането изглежда толкова ожесточено важно, когато самият вие бързате и толкова комично нелепо, когато е някой друг.
Кристофър Морли
- Ами ти от бързане забравил си да заплатиш бирата си, бай Ганю. - Аз я платих. - Имал си бол пари - платил си я."
Алеко Константинов
Забравили сме, че да живееш означава да се чувстваш жив и радостен. Спокойният живот е щастието на малцина в нашето общество. Животът сега е бързане, бързане и още едно бързане. За къде бързаме? В болницата или в гроба?
Пол Брег
Огледайте се и съзерцавайте живота! 1. Всичко е преходно и нищо не трае. Има раждане и смърт, растеж и разпад; има събиране и разделяне. 2. Славата на света е като цвете: стои разцъфнало сутрин и вехне в жегата на деня. 3. Накъдето и да погледнете, има бързане и борба, и нетърпеливо преследване на удоволствието. Има паническо бягство от болка и смърт и горещи са пламъците на изгарящи желания. Светът е панаир на суетата, пълен с промени и трансформации.
Пол Карус
Няма бързане. Ако мислим интелигентно какво можем да постигнем с времето си, можем да бъдем спокойни, дори мързеливи. Всъщност да си мързелив - да имаш достатъчно време за мислене - всъщност може да е предпоставка за постигане на много.
Ричард Кош
Бързането е болестта на нашето време и враг на любовта.
Стив Бидълф
Само за недоразвитите умове е характерно бързането, с което обясняват всичко необичайно и сложно за разбиране нещо като воля като че ли на свръхестествените сили.
Х. Ф. Лъвкрафт
Ню Йорк - град на вечното бързане. Там аз специално забавям крачка и го виждам за много удивително.
Чанинг Тейтъм
Скъпа, любовта не е като бързане в пещера, където можете да контролирате спускането си и колко дълбоко да отидете. Просто падане в дупката.
Шанън Стейси
Бързането наоколо, надявайки се да намерите душевно спокойствие навсякъде, освен в себе си, е все едно да търсите сърцето си в тялото на някой друг!
Гай Финли
Когато всичко е изложено на риск, добрата преценка, а не бързането, прави разлика между живота и смъртта. Паниката е врагът.
Грег Айлс
Каква е ползата от бързането за някъде, ако си загубил всякаква представа за времето?
Кармен Мартин Гайте
Но може би това е първата грешка: бързането да се смесва, да се направи две в едно. Нетърпението да се изгубиш в другия.
Клаудия Серано
Колкото и парадоксално да изглежда, целенасоченият живот няма съдържание, няма смисъл. Бърза и продължава, и пропуска всичко. Без да бърза, безцелният живот не пропуска нищо, защото само когато няма цел и бързане, човешките сетива са напълно отворени да приемат света.
Алън Уотс
Бързането и забавянето са еднакви начини да се опитваме да се противопоставяме на настоящето.
Алън Уотс
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща