Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Затворник"
Няма по-голям ад, отколкото да бъдеш затворник на страхът.
Бен Джонсън
Тъгата те прави Божи затворник.
Емил Чоран
Винаги съм имал много приятели и сега, на шейсет години, съм изправен пред четири стени като обикновен затворник.
Алберт Кеселринг
Всички ние сме тук по някаква специална причина. Спри да бъдеш затворник на миналото си. Стани архитект на бъдещето си!
Робин Шарма
Една от най-големите заблуди на обикновения човек е да забрави, че животът е затворник на смъртта.
Емил Чоран
Съобразявай се с това какво мислят другите хора и завинаги ще бъдеш техен затворник.
Лао Дзъ
Не можеш да бъдеш затворник на миналото си против волята си. Защото можеш да живееш в миналото само в ума си.
Огастин Бъроуз
Прошката е да отключите вратата, за да освободите някого и да осъзнаете, че сте затворникът!
Макс Лукадо
Ти си само затворник, когато се предадеш.
Тад Уилямс
Никога не съм била свободна през целия си живот. Вътре винаги съм се преследвала. Станах непоносима към себе си. Живея в разкъсваща двойственост. Привидно съм свободна, но съм затворник в себе си.
Кларис Лиспектор
Едно от разочарованията от живота в затвора, което също е едно от предвидените му последствия, е, че затворникът е направен неефективен. Той не може да бъде от голяма полза. Целта е да го направим безсилен.
Хишам Матар
Не съм оптимист; Аз съм затворник на надеждата.
Дезмънд Туту
Кажи му всичко, което иска да чуе. Например, обещай му прошка. Това е най-прекрасната шега, която можете да играете с един затворник. Обещайте прошка.
Кейт Дикамило
Всеки път, когато решиш да действаш по стария, установен начин, помисли дали искаш да бъдеш затворник на миналото или водач на бъдещето.
Дийпак Чопра
Смъртта на Федра от Алонсо беше безкрайна болка, която разяждаше вътрешностите му. Това го направи затворник в собствената му вила.
Мелина Маркета
Имаме право да говорим на властта, въпреки че може да не я упражним. Но когато стъпите зад стените на затвора като затворник, губите това право. Изпарява се и е ужасяващо.
Пайпър Керман
ПРАВАТА на затворника са толкова малко, толкова незащитени и толкова неналожени, че малка част от затворниците имат спешна нужда да се борят за тях при всяка възможност.
Пайпър Керман
Връзката между силата на волята и вземането на решения работи и в двете посоки: Вземането на решения изчерпва вашата сила на волята и след като силата на волята ви се изчерпи, вие сте по-малко способни да вземате решения. Ако работата ви изисква да вземате трудни решения през целия ден, в един момент ще се изтощите и ще започнете да търсите начини да пестите енергия. Ще търсите извинения, за да избегнете или отложите решения. Ще потърсите най-лесния и безопасен вариант, който често е да се придържате към статуквото: да оставите затворника в затвора.
Рой Баумайстър, Джон Тиърни
Освен това очите му не са като затворник. Може би като убиец, но не като затворник.
Тимъти Финдли
Човек може да прекара целия си живот между четири стени. Ако не мисли и не чувства, че е затворник, тогава не е затворник. Но има хора, за които цялата планета е затвор, защото виждат безкрайния простор на вселената, милионите звезди и галактики, които завинаги ще останат недосегаеми за тях. Това познание ги превръща в най-големите затворници.
Владимир Бартол
Ако затворникът е бит, това е арогантен израз на страх.
Гасан Канафани
Аз съм като затворник, който се опитва да избяга от затвора по грешен път. За всички знаем, тази врата може да стои отворена, въпреки че продължавам да копая тунел с чаена лъжичка.
Джон Чийвър
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща