Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Зрелище"
Не харесвам зрелището на смъртта, но заедно с това то ме привлича.
Луис Бунюел
Няма по-жалко зрелище, от човек, обясняващ шегите си.
Марк Твен
Спорт - това е единственото зрелище, в което, независимо от броя повторения, края остава неизвестен.
Нийл Саймън
Несъмнено от всички развалини, които съществуват на света, човешките развалини са най-печалното зрелище.
Теофил Готие
Бедните винаги гласуват за партия, която гръмко им обещава хляб и зрелища, а после не може да им ги даде.
Вилхелм Швебел
Животът не е зрелище и не е празник; живота е трудно занятие.
Джордж Сантаяна
Ако съберете всички съставки, които естествено привличат децата - секс, насилие, отмъщение, зрелище и буен шум - това, което имате, е гранд опера.
Джудит Мартин
Човек, който се противопоставя на съдбата е любимо зрелище на боговете.
Сергей Лукяненко
Залез - най-печалното зрелище на земята.
Сю Монк Кид
Няма по-печално зрелище, от хора, които са по мъдри от своя живот, и писатели, които са по-умни от своите книги.
Веслав Брудзински
Ню Йорк осигурява не само продължаващо вълнение, но и зрелище, което продължава.
Е. Б. Уайт
Няма по-тежко зрелище от гледката на унищожените плодове на труда, в които човек е вложил своите сили, талант и любов към родния край. Няма по-горчив мирис от този на догарящото пепелище.
Георгий Жуков
Историята в по-голямата си част представлява доста позорно за човечеството зрелище.
Йохан Готфрид Зойме
Хляб и зрелища!
Ювенал
Ненавиждам пистолетите. Те убиват хората. И докато това оръжие съществува, хората ще убиват. Това е неоспорим факт. Аз съм виждал рана от стрелба, и ви казвам, че това зрелище не е от най-хубавите. Тя беше на снимачната площадка, и аз бях сериозно уплашен.
Даниел Крейг
Премиерата, подобно на земетресенията, приливните вълни, бракът и други природни катаклизми, - превъзходно зрелище, ако не ви заплашва.
Джон Баримор
Кой е казал, че море без брегове е скучно и еднообразно зрелище?
Александър Грин
Нищо не може да бъде по-приятно, отколкото да живееш в уединение, наслаждавайки се на зрелищата на природата и да прочете понякога някоя-друга книга...
Николай Гогол
Раят е къща, пълна с чудеса; да, на зрелища и изображения на свободна благодат.
Самюел Ръдърфорд
Ако гледам на някой предмет в течение на известно време, то зрелището ме разочарова. Това е и моето проклятие на фотограф.
Ървинг Пен
Модните ревюта са вид зрелище, при което жевите гледат моделите, а мъжете - манекенките.
Константин Мелихан
Хляб и зрелища" е девизът на болните народи. Лозунгът на здравите народи е: "труд, молитва и милост.
Николай Велимирович
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща