Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разглеждане"
Разглеждането на въображението като метафизика означава да го мислим като част от живота, а да го мислим като част от живота означава да осъзнаем степента на изкуственост. Ние живеем в ума.
Уолъс Стивънс
Юнг дори твърди, че няма да има възражения срещу разглеждането на психиката като качество на материята и материята като конкретен аспект на психиката, при условие че психиката се разбира като колективно несъзнавано.
Мари-Луиз фон Франц
Няма друга отворена врата, през която можеш да влезеш в изучаването на естествената философия, освен чрез разглеждане на физическите явления на свещта.
Майкъл Фарадей
Финансовите пазари като цяло са непредсказуеми. Така че човек трябва да има различни сценарии... Идеята, че всъщност можете да предвидите какво ще се случи, противоречи на начина ми на разглеждане на пазара.
Джордж Сорос
Страстите ни въвеждат в заблуждения, понеже съсредоточават цялото ни внимание към една от страните на разглеждания обект и не ни дават възможност да го изследваме всестранно.
Клод Адриан Хелвеций
Разглеждането на промяната през века е свързано със загуба, въпреки че мисля, че социалната промяна е по-скоро печалба, отколкото загуба.
Пенелъпи Лайвли
Преди работех в НАСА във Вирджиния. Не беше нищо бляскаво; Просто ми беше възложена задачата да направя компилация на код за неясни проекти и не бях много добър в това. Сега прекарвам по-голямата част от времето си в рисуване и разглеждане на забавни неща в Интернет, което в ретроспекция до голяма степен е това, което направих и на старата си работа.
Рандал Мънро
Мирните конгреси често започват с прекомерно разглеждане на някои от по-малко важните въпроси, така че в края няма време за обсъждане на най-важните проблеми.
Фредрик Байер
Всеки човек е цялостно същество, което има материален аспект и метафизичен аспект, но което е душата. Проблемите на света са толкова големи, че не могат да бъдат адресирани чрез разглеждане само на един аспект от нашето съществуване. Трябва да има подходящ брак между материалното, метафизичното и духовното. Това е не само здравословно, но и задължително за нашето оцеляване.
Бхакти Тиртха Свами
При разглеждането на тези въпроси неизбежно възниква дилема - макар и само за миг - че по-кратък път към ислямския ред би бил чрез поемане на властта ... Това е просто изкушение. Историята не свързва нито една истинска революция, дошла от властта. Всичко започва с образование и по същество означава морално призоваване.
Алия Изетбегович
Видът на всеобхватен економичен шпионаж и опити за извличане на информация от всякакви институции са добре документирани, но мисля, че в този контекст има опасност от опростяване и разглеждане на този сектор от кибернетичното пространство като еднопосочна улица.
Миша Глени
От своя страна, признавам, че рядко се вслушвам в играчите: човек има толкова много работа, в разглеждане и откриване на познатите си, че наистина няма време да мисли за сцената. Човек просто идва да се срещне с приятелите си и да покаже, че е жив.
Фани Бърни
Всяко друго разглеждане и план и акцент е второстепенно в сравнение с владението на силите на молитвата.
Джон Мот
Според мен по-нататъшното разглеждане на тези възгледи ще ни помогне да намерим изход от сегашната безизходица и ще ни разкрие видовете сгради и градове, изисквани от информационното общество.
Кензо Танге
Консерваторът знае, че разглеждането на човека като част от недиференцирана маса означава да го предадем на окончателно робство.
Бари Голдуотър
Правилността е това, което има значение при вертикалното мислене. Богатството е важното в латералното мислене. Вертикалното мислене избира път, като изключва други пътища. Латералното мислене не избира, а се стреми да отвори други пътища. С вертикално мислене се избира най-обещаващият подход към даден проблем, най-добрият начин за разглеждане на дадена ситуация. С латералното мислене човек генерира колкото се може повече алтернативни подходи.
Едуард де Боно
Митът е фиксиран начин за разглеждане на света, който не може да бъде унищожен, защото, гледайки през мита, всички доказателства подкрепят мита.
Едуард де Боно
Може би някой ден можете да имате един град, който е лесен за разглеждане като Илюзиите и толкова труден за забравяне като Реалността.
Нортън Джъстър
Всъщност не вярвам, че има някакви сблъсъци между това, в което вярвам като християнин, и онова, което знам и научих като учен. Мисля, че има широко схващане, че случаят е такъв и това е, което отблъсква много учени от сериозното разглеждане на вярата.
Франсис Колинс
И все пак кратко разглеждане ще покаже, че такова зрение се доближава много по-близо до истинското възприятие, отколкото физическото зрение. Погледнато на астрален план, например, всички страни на стъклен куб биха изглеждали равни, каквито са в действителност, докато на физическия план виждаме по-далечната страна в перспектива - тоест изглежда по-малка от по-близката страна, което, разбира се, е само илюзия. Именно тази характеристика на астралното зрение е причината понякога да се говори за него като за зрение в четвъртото измерение.
Чарлз Ледбитър
Едно от основните предизвикателства в рамките на щастието е самотата. Колкото повече научавах за щастието, толкова повече вярвах, че самотата е ужасно, често срещано и важно препятствие за разглеждане.
Гретхен Рубин
Няма такова нещо като наука без философия, а просто наука, която се е провеждала без никакво разглеждане на нейните основни философски предположения.
Даниъл Денет
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща