Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Очила"
Любовта слага такива очила, през които медта изглежда злато, бедността – богатство, а искрите на пожара – перли.
Мигел де Сервантес
Не можете да очаквате, че светът ще изглежда светъл, ако вие постоянно носите тъмни очила.
Томас Стърнс Елиът
Когато съм със своите слънчеви очила - аз съм Джак Никълсън. А без тях аз съм просто 60 годишен дебелак.
Джак Никълсън
Оптимизмът започва с широка усмивка и завършва със сини очила.
Оскар Уайлд
Автобиография - текст, написан с розови очила.
Ашот Наданян
Не мога да мисля без очилата си.
Вивиан Уестууд
Наркотиците - това са очила, които си слага слабият човек, боящ се да гледа в очите жизнените трудности. Аз пропагандирам силата, а не слабоста.
Тил Линдеман
Изглеждах като жена с очила, но имах мечти да водя много различен живот, живот на жена, която не би носила очила, такава жена, която виждах от разстояние от време на време в бар.
Лидия Дейвис
Бяла сламена шапка с размер на резервна гума, а върху нея зелени очила, подобни на орехи.
Реймънд Чандлър
Носенето на очила за четене означаваше предаване на старостта без ни най-малко битка.
Андреа Камилери
Парадигмите са като очила. Когато имате непълни парадигми за себе си или живота като цяло, това е като да носите очила с грешна рецепта. Тази леща влияе върху начина, по който виждате всичко останало.
Шон Кови
Забравете за известно време, че имате очила на носа си, а и че е есен в душата ви.
Исак Бабел
Розовите очила никога не са бифокални. Никой не иска да чете дребния шрифт на мечтите.
Ан Ландърс
Той беше толкова черноглед, че не му се налагаше да слага слънчеви очила и в най-големите жеги."
Любомир Стойков
Всичко, което възприемаме, се случва във времето и пространството и всяка промяна има причина. Но според Кант това не се дължи на начина, по който реалността в крайна сметка е: тя е принос на нашия ум. Нямаме директен достъп до начина, по който е светът. Нито пък можем да свалим очилата и да видим нещата такива, каквито са в действителност. Ние сме останали с този филтър и без него не бихме могли да изпитаме нищо. Всичко, което можем да направим, е да разпознаем, че е там и да разберем как влияе и оцветява това, което преживяваме.
Найджъл Уорбъртън
Никога не съм твърдял, че не изисквам поддръжка, но когато пиша, е особено предизвикателно. Постоянно губя неща: часовника си, очилата си, документите си, ума си.
Ребека Уелс
До края на това десетилетие компютрите ще изчезнат като отделни физически обекти, с дисплеи, вградени в очилата ни, и електроника, вплетена в нашето облекло, осигуряваща визуална виртуална реалност с пълно потапяне.
Рей Кързуайл
Когато правя неща, които не бива да правя, майка ми казва, че имам нужда от нов чифт очила - че трябва да гледам различно на избора, който правя.
Ридли Пиърсън
За всеки читател има само по един чифт очила и никой не чете една и съща книга.
Фабио Стаси
Не се страхувайте да покажете светлината си... Ако в крайна сметка това е твърде много за хората... кажете им да носят слънчеви очила!
Габриела Рот
Ако винаги погрешно съм приемал, че всички виждат света през едни и същи очила, какво друго греша в другите хора и тяхното възприятие? Какво, недостъпно за мен, те възприеха и разбраха? И обратно, какво, недостъпно за тях, преживях и разбрах?
Джоел Салинас
Не трябва постоянно да носите розови очила. Те може да се окажат полезни но не за дълго.
Кейт Хъдсън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща