Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писалка"
Пътят от главата до писалката е много по-дълъг и по-труден от пътя от главата до езика.
Франц Кафка
За да съм романист, всичко, от което се нуждая, е писалка и лист хартия.
Куентин Тарантино
Писалката е по-силна от меча, но езикът е по-силен, отколкото двете взети заедно.
Маркъс Гарви
Никаква силна лъжа няма да бъде истина за мен; никаква задушаваща догма няма да потисне писалката ми!
Антон Шандор Ла Вей
Седя на дървото си, пея като птиците. Клюнът ми е писалката. Песните ми са стихотворения.
Дейвид Алмънд
Пиша с писалка и хартия. Никога в лаптоп.
Робърт Смит
Писалките, които пишат срещу разоръжаване, са направени от същата стомана, от която са направени пушки.
Аристид Бриан
Не пиша директно на компютъра, защото не мисля добре обърнат напред с пръсти на клавиатурата. Мисля, че е по-добре да гледате надолу с писалка. И коефициентът на концентрация на химикалка и хартия е по-висок, отколкото когато движа думи по екрана.
Джошуа Ферис
Да напише роман може всеки, ако му дадат шест седмици време, писалка, хартия и да махнат телефона и жената му.
Ивлин Уо
Трябва да напиша първа чернова с писалка, преди да напиша втора.
Колм Тойбин
Взимаш писалката, а линиите танцуват. Вземаш флейтата и нотите блещукат. Взимаш четката и цветовете пеят. Така че всички неща имат смисъл и красота в онова пространство отвъд времето, където се намирате. Как тогава мога да сдържа нещо от теб?
Даг Хамаршелд
Който е казал, че писалката е по-силна от меча, очевидно никога не е срещал автоматични оръжия.
Дъглас Макартър
Начинът да напишеш книга е всъщност да напишеш книга. Писалката е полезна, писането също е добро. Продължавайте да поставяте думи на страницата.
Ан Енрайт
Писателите са хора, които слагат писалка на хартия всеки ден.
Ричард Русо
Винаги съм бил писател, с което имам предвид, че винаги съм драскал, правейки нещо с писалка и хартия.
Саймън ван Буй
Никаква писалка, никакви думи, никакъв образ не могат да ви изразят красотата на моя единствен, единствен Господ Исус.
Самюел Ръдърфорд
Наричан съм устен историк, което е нещо като шега. Устната история е била тук много преди писалката, много преди Гутенберг и печатницата. Разликата е, че имам магнетофон в ръка.
Стъдс Търкъл
Седях тук на бюрото си, ден след ден, нощ след нощ с чист лист хартия пред мен, неспособен да вдигна писалката си, треперейки и плачейки.
Сузан Хил
Нашата роля не е да бъдем за или против, а да поставим писалката в раната.
Албер Лондр
Който е казал, че писалката е по-силна от меча, очевидно никога не е срещал автоматични оръжия.
Грейг Бек
Безсловесността на депресията е страховито преживяване. Не можете да се обаждате на приятелите си, писането на имейл е извън вас, не можете да поставите писалка на хартия. Заболяването е крах на безсмислието, липсата на структура, срив на формата.
Гуинет Луис
Никога не използвайте телефона си на среща. Не ме интересува дали просто си правите бележки. Използването на телефона ви кара да изглеждате като измама. Винаги носете писалка в джоба си. Колкото по-цифров става светът, толкова по-впечатляващо е да използвате химикалка. И така или иначе, ако сте на среща, просто е грубо да сте на телефона си.
Алекс Банаян
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща