Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книжарница"
Ние посещаваме книжарниците не толкова често, за да си купим някоя специална книга, а по-скоро, за да преоткрием, по-щастливите и по-изразителни думи на другите за собствената ни обременена душа.
Кристофър Морли
Както често съм казвал, можете да пазарувате онлайн и да намерите всичко, което търсите, но книжарниците са местата, където можете да намерите това, което не сте търсили.
Пол Кругман
Ще ви кажа какво е наистина забавно да отидете в книжарницата и да видите всички тези книги за себе си. Създава впечатление, че вече сте умрели.
Том Йорк
Ти си единственият човек, когото някога съм срещал, който може да издържи книжарница толкова дълго, колкото аз мога.
Юнот Диаз
Не покровителствайте веригите книжарници. Всеки път, когато видя някой автор да планира да чете и подписва книгите си във книжарници от верига, чувствам, че му казвам, че намушква независимите книжарници в гърба.
Лорънс Ферлингети
Работех в книжарница в Осло, внасяйки англоезични книги.
Пер Петершон
Има онази романтична идея за това какво може да бъде книжарница, какво може да бъде библиотека, какво може да бъде магазин. И за мен те са това. Това са места, които отварят врати към други светове, само ако сте отворени към тях.
Рут Райшил
Книжарниците виждат книга от жена и я поставят в секцията за романтика.
Барбара Т. Бредфорд
Много от начините за реклама на книга - корицата, независимо дали някой я вижда в метрото или в книжарница - тези неща бързо ще намалят, когато преминем към електронен модел.
Гари Щейнгарт
Създаването на филм е комбинация от три операции: да мислиш, да снимаш, да монтираш. Всичко не може да бъде заложено в сценария. И ако сценарият вече съдържа всичко, ако хората плачат или се смеят, докато го четат, остава само да го отпечатате и продадете в книжарници.
Жан-Люк Годар
Да живееш в книжарница е като да живееш в склад с експлозиви. Тези рафтове са класирани с най-горимите материали в света - мозъците на хората.
Кристофър Морли
Въпреки че не знаех, че кандидатствам за работата, по някакъв начин станах говорител на независими книжарници.
Ан Патчет
Да влезеш в съвременна книжарница е малко като да изучаваш една-единствена снимка от безкрайния брой снимки, които се правят студено от света: тя предлага на читателя рамка.
Никол Краус
В книжарницата сърцето ми започва да бие със 100 удара в минута - искам да купя всичко.
Рийз Уидърспун
Често се чудя какво може да купи собственик на книжарница, което е поне наполовина по-ценно от това, което продава.
Андрю Никол
Книжарниците, подобно на библиотеките, са физическото проявление на най-дългия и вълнуващ разговор в целия свят.
Ричард Русо
Книжарницата се оценява не по неговите доходи, а по приятелите, - обясни той, - и ние сме действително богати.
Робин Слоун
Шкаф с фантазии, източник на знания, колекция от знания от минало и настояще, място за мечтание... книжарница може да бъде толкова много неща.
Томас Монтасер
В крайна сметка град без книжарница е град без сърце.
Вероника Хенри
Добрата книжарница не е само да продава книги от рафтове, а да достигне до света и да направи разлика.
Дейвид Алмънд
Издателите сляпо вярват, с расистки априоризъм, че поезията е табу за книжарницата. И продавачите на книги също вярват в това.
Алберто Бевилакуа
Обучих се за библиотекар и държа книжарница. По дяволите, мога да използвам пистолет.
Джонатан Л. Хауърд
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща