Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Май"
Ще ме обичаш ли и през декември така както ме обичаш през май?
Джак Керуак
Защото дава на всички любовници смелост през този похотлив месец май.
Томас Малори
Много хора полудяват през януари. Не толкова, колкото през май, разбира се. Нито юни. Но януари е третият ви най-често срещан месец за лудост.
Карън Джой Фаулър
Жените ми казват, че са различни от 21 май - деня, в който бях арестувана - това е положителна промяна, те вярват сега.
Манал Ал-Шариф
Всичко, което съм правил до 27 май 1999 г. беше вид илюзия, съществуваща без да живее. Дъщеря ми, раждането на дъщеря ми ми даде живот.
Джони Деп
Бих искал правителството в Москва, регионалните власти и федералните власти на териториите на Руската федерация, като швейцарски часовник, да вършат без прекъсване до изборите и веднага след изборите, между март и май 2008 г.
Владимир Путин
Светът е май конусовиден. Най-голямо е дъното.
Станислав Йежи Лец
Май съм майстор на хумора на ситуациите без изход.
Станислав Йежи Лец
През май 2011 карах кола в град Хобар, Саудитска Арабия, за да протестирам срещу забраната на кралството за шофиране на жени.
Манал Ал-Шариф
Имам ужасно чувство, че бъдещите историци могат да напишат за изборите през май 2014: "Това беше събуждането, от което Европа не успя да се събуди."
Тимоти Гартън Аш
Както казват обикновените хора, само блудници се женят през май.
Джон Гай
Лятното слънце грее, но слабо, нивите напразно се стремят да изглеждат гей; Но когато съм щастлив в Него, декември е приятен като май.
Джон Нютън
Беше месец май и през дупките между облаците капеше топло слънчево греене, сякаш небето беше счупена синя купа и дете се опитваше да задържи мед в нея.
Крис Клийв
На глупаците им вървяло? Не са май чак такива глупаци.
Хенрик Ягоджински
Чичо ми – можете да вярвате на това – за нищо на света не би помогнал някому само от душевна доброта: такъв разкош май твърде малко хора могат да си позволят.
Маргарет Атууд
Тази дата, 24 май, свидетелства за една–единствена реална и непреодолима заслуга на българите – почитта към книгата, към образованието. Дори всяка мутра, след като си купи мерцедес, втората му идея е да прати сина си да учи. За жалост – да учи в чужбина. Има огромна разлика.
Андрей Пантев
На ези-тура уцелих смените. Случайно. През първата част оставихме противника да има лек превес. През второто полувреме се събудихме, трябваше и да повишим тон в съблекалнята. Тогава овладяхме центъра и видяхте какво стана. Получихме нелеп гол или автогол – май Данчо си я вкара. Третият гол, който вкарахме, бе една красота.
Велислав Вуцов
...Добре облечен, руса коса, очи май зелени, на бой – нисък, разтъртен. Върху него два пищова, ятаган черночирен, едно шишане с даалийски чакмак 5 педи дълго, 5 драма куршум носи. Годините му бяха около 20.
Хаджи Димитър
Ти от безумния как би се отървал? Със бой? Но ако слаб си, май не бива. С друг силен гледай да го спречкаш ти, той вместо тебе ще го усмири.
Жан дьо Лафонтен
"Любимият ми отбор е Локомотив (Москва), симпатизирам и на киевския Динамо. Най-вече следя световните първенства и Шампионската лига." - в онлайн интервю на Топспорт.бг на 30 май 2007.
Максим Стависки
"У нас всеки се занимава с това, което не му е работа. Е, има и изключения, но като цяло водещият принцип е такъв." - 27 Май 2006 г.
Димо Тонев
"Психологическата обстановка в казармата беше ужасна. Само 5-6 човека около мен знаеха да четат и пишат. С родителите почнахме да търсим начини да съкратя войниклъка. Тогава ме "преведоха" в София във Военна академия. Лекарите ме сбъркаха да им превеждам френски списания. След това ми оформиха една "диагноза", с която успях да съкратя войниклъка." - споделя пред в. "Труд" компроматите, които могат да се извадят за него с влизането му в битката за евродепутати през май 2007.
Константин Тренчев
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща