Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Натура"
От революцията се възползват само лоши и вулгарни натури. Но революцията беше успешна или победена, хората с голямо сърце винаги ще бъдат нейни жертви.
Хайнрих Хайне
Има всякакви хора и всякакви страсти. У някои например именно хладната злост поражда цялата страст и целият патос на натурата им и те само тогава са умни, талантливи и дори здрави, когато нападат.
Висарион Белински
Противно на всяка човешка натура е да се гледа на нея като на член от някоя класа, а не като самостоятелна личност.
Дороти Сейърс
Горделивостта, злата натура и липсата на усет, са трите най-големи източника на лоши маниери.
Джонатан Суифт
Най-силните натури са длъжни, по справедливост, да се считат тези хора, които напълно отчетливо познават ужасите и сладостите на живота, благодарение на което те не отстъпват пред опасностите.
Перикъл
Великите натури могат да скрият както велики пороци, така и велика доблест.
Плутарх
Всички имаме вътре чудовище; разликата е в степен, а не в натура.
Дъглас Престън
Той е със сантиментална натура. Иначе казано, садист.
Алберто Моравия
Разумното възпитание дори и злия по натура го прави или по-малко лош, или дори добър; то развива до известна степен и най-затъпелите способности и по възможност очовечава най-ограничената и дребнава натура.
Висарион Белински
Аз съм доста ленива по натура. Но когато имам работа, се мобилизирам, защото ужасно се страхувам от провалите. Накратко – всичко е от страх.
Мерил Стрийп
Обожавам простите условия. Това е последното убежище на сложните натури.
Венедикт Ерофеев
Никой не е самодостатъчен. И това не е еднопосочно нещо - щедростта на духа от едната страна предизвиква реакция в натура от другата страна.
Дезмънд Туту
Съгласно член 5 от Договора от Вашингтон, който излага правилата на НАТО, атака срещу всеки член на НАТО трябва да се счита за атака срещу всички тях, с колективен отговор в натура.
Анди Грийнбърг
Само това, което е безполезно, е наистина красиво. Всичко, което е полезно, е грозно, защото е израз на някаква нужда, а нуждите на човека са подли и неприятни, също като неговата бедна и болнава натура. Най-полезният ъгъл на къща са тоалетните.
Нучо Ордине
Забравата - втора смърт, от която великите натури се страхуват повече, от колкото от първата.
Станислас Буфлер
Едни действат по план, - обикновените хора, другите на основание на правила - нравствени, сериозни натури, трети постъпват демонически.
Вилхелм Дилтай
Остаряването не е случайно. Необходимо е на човека състояние, предназначено от душата. Ние ставаме по-характерни за това кои сме просто като продължим в по-късните години; колкото по-възрастни ставаме, толкова повече се появяват истинските ни натури. По този начин последните години имат много важна цел: изпълнението и потвърждаването на нечий характер.
Джеймс Хилман
Политическата кариера извежда най-низките качества на човешката натура.
Джеймс Брайс
Такава е човеческата натура! Хората заборавят всичко, даже и угризението на своята собствена совест.
Любен Каравелов
Къде другаде, ако не във буря, ще се развихри славянската натура?
Николай Некрасов
Отровата, погубваща слабите натури, е храна за силния и той дори не я нарича отрова.
Фридрих Ницше
"Дълбоко ме смути онзи филм, който не е направен с любов към България, който е част, щрих от антибългарска кампания, която не знам кой и с какви цели е провокирал... има неща, които ние си ги знаем не по-зле" - Разсъждава за световната конспирация срещу неговата натура, а покрай това и България, в. Дневник, 9 март 2008.
Георги Първанов
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща