Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Патриот"
Дървото на свободата трябва да бъде наторявано от време на време с кръвта на патриотите и тираните.
Томас Джеферсън
Истинският патриот ненавижда несправедливостта на своята земя, повече от всякъде другаде.
Кларънс Дароу
Патриот - това е човек, служещ на родината, а родината - това е преди всичко народа.
Николай Чернишевски
Аз съм патриот по сърце.
Силвестър Сталоун
Истинският патриот е този, който говори истината даже за своята собствена страна.
Жан Жорес
Златото има своето място, но живите и храбри патриоти са по-ценни от злато.
Ейбрахам Линкълн
Патриотът обича своят народ, а националиста мрази всички останали.
Жорж Клемансо
Ако някога дойде време, когато суетни и стремящи се хора ще заемат най-високите места в правителството, страната ни ще се нуждае от опитни патриоти, за да предотврати разрухата.
Самюел Адамс
За някой, който мисли добре за себе си, се казва, че има здравословна концепция за себе си и му се завижда. Някой, който мисли добре за страната си, се нарича патриот и му се аплодират. Но някой, който мисли добре за своя вид, се смята за безнадеждно наивен и бива отхвърлен.
Алфи Кон
Защо трябва да съм в Румъния в името на неизвестна за мен цел. Имаше време, когато водех войници на битка, мислейки, че изпълнявам дълга си на руски патриот. Разбрах обаче, че сме измамени, че хората имат нужда от мир. Старата армия и Съветският съюз не са съвместими, затова моята военна кариера трябваше да приключи. Без угризения на съвестта можех да се върна към любимото си занимание, работата на полето.
Александър Василевски
Патриотът не толкова иска да загине за нещо, колкото да убие някого.
Генадий Малкин
Сега има само две партии: предатели и патриоти. И искам по-нататък да се класира с последната и, вярвам, по-силната партия.
Юлисис Грант
За да бъде добър патриот, човек трябва да счита своите сънародници за Божии създания, а себе си като отговорен за своето поведение към тях.
Джордж Бъркли
Дълг на всеки патриот е да ненавижда своята страна конструктивно!
Лорънс Дърел
Александър Исаевич Солженицин обърна внимание на проблемите на нашето общество не защото беше враждебен към страната. Напротив, той беше патриот и искаше да спаси страната, но тя не оцеля, защото ние не обърнахме внимание навреме на какво той обърна внимание.
Владимир Путин
Мисля, че американците са големи патриоти.
Арнолд Шварценегер
Няма патриоти там, където идва дума за данъци.
Джордж Оруел
Неотдава патриотизма се е състояв във възхваляване на всичко добро, което е, в отечеството, сега това е недостатъчно, за да бъдеш патриот. Сега към възхваляването на всичко добра се прибавя неумолимото порицание и преследване на всичко лошо, което все още имаме в нас.
Николай Добролюбов
Осама бин Ладен, който е саудитски гражданин, се чувства като патриот, защото САЩ имат сили в Саудитска Арабия, което е свещено, защото е земята на пророк Мохамед.
Едуард Саид
Искам да стана президент на всички хора на Франция - президент на патриотите пред заплахата от националистите.
Еманюел Макрон
Правителството си прави глупак, като приписва целия тероризъм и действа срещу правителството само на един-единствен патриот.
Карлуш Марижела
Фен на патриотите, а? Типично. Лесно е да си фен на постоянно печеливш отбор. Опитайте се да бъдете фен на кардиналите. Това отнема твърдост, издръжливост и години на разочарование.
Алисън Морган
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща