Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жилище"
Фригийците избират естествен хълм, прокарват изкоп през средата му, изкопават проходи и разширяват вътрешното пространство толкова широко, колкото позволява мястото. Над него те изграждат пирамидален покрив от трупи, закрепени заедно, и го покриват с тръстика и храсти, натрупвайки много високи могили от пръст над жилищата си. Така тяхната мода в къщите прави зимите им много топли, а летата им много прохладни.
Витрувий
Тогава човешката раса ще стане едно семейство, а светът ще бъде жилището на Рационалните хора.
Адам Вайсхаут
Цивилизация е, когато ескимосите получават топли жилища и трябва да работят, за да си купях хладилник.
Габриел Лауб
Архитектът трябва също така да има познания по изучаване на медицината по въпросите на климата, въздуха, здравословните и нездравословни обекти и използването на различни води. Защото без тези съображения не може да се гарантира здравословното състояние на едно жилище.
Витрувий
Човешко същество оформя последствията си толкова сигурно, колкото оформя своите стоки или своето жилище. Нищо, което той казва, мисли или прави, не е без последствия.
Норман Казънс
В районите на работническата класа имаше няколко семейства, живеещи заедно в една къща и беше много трудно да се получи къща, защото политиците, които контролираха жилищата, правеха това по много дискриминационен начин.
Джон Хюм
Пълно гетоизиране, защото те отговаряха за обществените жилища, местният съвет и умишлено разположиха хора в ситуация на гето, за да гарантират, че те поддържат контрол.
Джон Хюм
Бил съм в окупираната палестинска територия и бях свидетел на расово обособени пътища и жилища, които толкова много ми напомниха на условията, които преживяхме в Южна Африка при расистката система на апартейд.
Дезмънд Туту
Нека посоките на вашите улици и алеи бъдат положени върху линиите на разделяне между кварталите на двата вятъра. При този принцип на подреждане неприятната сила на ветровете ще бъде изолирана от жилищата и линиите от къщи.
Витрувий
Избираме мебелите си, за да служат като видими символи на нашия вкус, богатство и социално положение. Често избираме жилищата си въз основа на усещането, че "изглежда добре" да имаме "добър адрес". Ние търгуваме с идеално добри автомобили за по-късни модели, не винаги за да получим по-добър транспорт, а за да докажем на общността, че можем да си го позволим.
Самюъл Хаякава
Лесно е да се подценят реалните разходи за притежание на жилище.
Сузи Орман
Трябва да съсредоточим работата си не само върху отделен жилищен проблем, но и в жилищата, включени в ежедневната ни работа и всички останали функции на града.
Алвар Аалто
Образованието, жилищата и болниците са най-важните неща за обществото.
Заха Хадид
Винаги съм се интересувала от комбинирането на архитектурата със социална програма и наистина мисля, че можете да инвестирате и да сте изобретателни с болници и жилища.
Заха Хадид
Рождението, както си го представя, - това е търсене на по-просторно жилище.
Рита Мей Браун
Емоционално сме негодни. Очакваме да ни бъдат дадени неща, които трябваше да печелят и други поколения. Смятаме, че трябва да получим жилища без пари и да бъдем подкрепяни от правителството, ако сме безработни.
Антъни Робинс
Банковият пакет трябваше да бъде по-фокусиран върху подпомагането на малки и средни банки, върху подпомагането на собствениците на жилища. Мисля, че търговските споразумения са катастрофа.
Джоузеф Стиглиц
Домът не може да се счита за жилище на човек, докато в него няма храна и огън не само за тялото, но и за разума.
Маргарет Фулър
Социално жилище, образование, здравеопазване, работни места и устойчива среда. Това са моите приоритети.
Хуан Мануел Сантос
Жилищата и храната са първото нещо на всяка конференция. Ако хората са доволни от тях, те са интелектуално развълнувани. Ако са недоволни от храна и жилища, те ще скърбят, мърморят и пропускат доклади.
Дейвид Лодж
Празненството на собствеността на жилища изглежда е част от противодействие срещу популярното притежаване на акции в корпорациите.
Едмунд Фелпс
Пътуването ми дълбоко в кома, извън това ниско физическо царство и в най-възвишеното жилище на всемогъщия Създател, разкри неописуемо огромната пропаст между нашето човешко познание и внушаващото страхопочитание царство на Бога.
Ибън Алегзандър
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща