Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Юношество"
Най-здравата дружба е тази, която започва в юношеството – неразрушима и приятна.
Николай Карамзин
Най-трудното юношество е между тридесет и четиридесет.
Андре Мороа
Това, което смехът е за детството, е сексът е за юношеството.
Марта Бек
Ако Бог искаше свят, изпълнен със светци, Той никога не би създал юношеството.
Сюзан Бет Пфефър
Преминах неудобно юношество и имах брекети.
Кристина Ричи
Трябва да признаем, че юношеството е времето на преход, когато започваме да въвеждаме на децата, че животът не е красив, че има трудни неща, има трудни ситуации, че не е справедливо. Лошите неща се случват на добрите хора.
Лори Халсе Андерсен
Чувствам се, както когато бях в юношеството и се чувствах толкова недостойна за любов и толкова празна, че излизах извън себе си.
Джейн Фонда
Юношеството - сцена между невинността и прелюбодеянието.
Амброуз Биърс
Спомням си, че на 10 години разказвах истории на сестрите и брат си. Това е нещо, което направих през юношеството си и дори през двайсетте си години.
Педро Алмодовар
Не можем да познаем личността на младото дете, като изучаваме неговите системи на интереси, тъй като вниманието му е все още твърде лабилно, реакциите му импулсивни и интересите неоформени. От юношеството нататък обаче най-сигурният ключ към личността е йерархията на интересите, включително любовта и лоялността на живота на възрастните.
Гордън Олпорт
Бях се страхувал от рак на гърдата, както подозирам, че повечето жени са, от момента, в който достигнах юношеството. На тази възраст, когато възникващата ни сексуалност е основното ни занимание, идеята за обезобразяване на гърдата е особено ужасяваща.
Джералдин Брукс
В детството и в ранно юношество мечтаех не за това, да бъда известна, а преди всичко за това, да бъда щастлива.
Дженифър Анистън
Майката е за детството, бащата за юношеството.
Майкъл Шанън
В юношеството всеки има усещане за пълна сигурност. Изглежда, че нищо лошо не може да се случи в живота. Но след това това чувство се губи.
Найджъл Гудал
Моят опит от детството и юношеството в подчинената роля, играна от жената в обществото, ръководено изцяло от мъжете, ме убеди, че аз не съм профилирана да бъда жена.
Рита Леви-Монталчини
За възрастни една година е нищо, резен портокал. В юношеството една година е практически целият живот.
Антонио Итурбе
Сякаш на всеки период от историята съответства привилегирована възраст и определено разделение на човешкия живот: "младостта" е привилегированата възраст на ХVІІ век, детството на ХІХ, юношеството на ХХ.
Филип Ариес
Ние се влюбваме или оставаме влюбени в хора, които са неподходящи или които вече не ни обичат и, обратно, не изпитваме любов към хора, които биха били много подходящи. Любовта е неволна, това е проблемът. Нашата лична история ни подготвя да бъдем привлечени от хора, които несъзнателно предизвикват емоции от нашето детство или юношество.
Франсоа Лелорд
Преходът от детството към юношеството е като преход от капиталистически начин на живот към социалистически!
Бора Чосич
Страстта в никакъв случай не е по-пълноценният живот, какъвто изглежда в мечтите на юношеството, а напротив, е вид гола и оголваща интензивност, наистина, горчива бедност, обедняване на ума, изпразнен от цялото многообразие, обсебване на въображението от един образ.
Дени дьо Ружмон
Всеки, който е преминал през юношеството, е герой.
Джос Уедън
Но за един кратък и красив период от време - участък, който за щастие за мен съвпадна почти точно с моето юношество - интернет беше създаден предимно от хората за хората.
Едуард Сноудън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща