Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стрела"
Остроумно написаният памфлет е точно отправена стрела, която не само нанася рана, но и я прави неизлечима.
Джоузеф Адисън
По-добре за млада жена стрела отстрани, отколкото старец.
Саади
Лъкът шепне на стрелата, пускайки я: "В твоята свобода е моята".
Рабиндранат Тагор
Не могат да се върнат четири неща: казаната дума, излетялата от лъка стрела, отминалият живот и пропуснатата възможност.
Тед Чан
Тайната на стрелата на времето се свежда до това: Защо условията в ранната Вселена са били създадени по определен начин, в конфигурация с ниска ентропия, която е позволила да дойдат всички интересни и необратими процеси?
Шон Карол
Стрелите пронизват плътта, а лошите думи - душата.
Балтазар Грасиан
Човек без пари е лък без стрела.
Джак Макдевит
Времето лети като стрела, макар че минутите пълзят.
Феликс Менделсон Бартолди
Никога не подценявайте стойността на познаването на чужд език. Може да бъде много по-мощен от мечове и стрели.
Мелина Маркета
Колкото по-голям е човекът, толкова по-лесно попадат в него стрелите на насмешките. Джуджетата по-трудно се уцелват.
Хайнрих Хайне
Всички стратегии са еднакво добри до момента в който не е пусната първата стрела.
Робърт Джордан
И към мен са били пускани стрелите на омразата, но те никога не са ме уцелвали, защото принадлежат на свят, с който нямам никаква връзка.
Алберт Айнщайн
Позитивната психология не е предназначена да замени терапията или фармакологията. Така че, когато съм депресиран, тревожен или в паника или посттравматично стресово разстройство, аз съм за терапии, които ще работят. Позитивната психология е друга стрела в колчана на публичната политика и психология, чрез която можем да издигнем благосъстоянието над нулата.
Мартин Селигман
Ако някой дойде и изстреля стрела в сърцето ти, е безплодно да стоиш там и да крещиш на човека. Би било много по-добре да насочите вниманието си към факта, че в сърцето ви има стрела...
Пема Чодрьон
Никога отрано няма да разбереш какъв обрат могат да приемат събитията, защото такава е истината в живота. Стремиш се към едно, уверен като стрела, но преди това, да достигнеш мишената, вятъра неочаквано се променя и те завърта на друга страна.
Робърт МакКамън
Отмъщението е сладко и все пак... това е стрела, която често удари онзи, който я е пуснал.
Хенри Райдър Хагард
Той си представяше, че прошката е като летене, че те кара да се издигаш. Представяше си, че изглежда като орел, сребърна стрела в небето, че е чиста светлина.
Христос Циолкас
Животът на нашите деца е като стрели в ръцете ни, чирак. За да бъдеш полезен, трябва да ги прокараш възможно най-далеч.
Хуан Гомес Хурадо
Познай полета на стрелата ти, ако искаш да разбереш, както те очаква занапред.
Алесандро Барико
В нашия дипломатически колчан има много други стрели.
Кондолиза Райс
Властта не е вид животно, което се ловува с пълна скорост. Властта е звяр, който трябва да бъде следван, като се промъква по следите му, приближава се все по-близо и след това хвърля стрела от такова разстояние, че е почти невъзможно да пропуснете.
Лоренсо Медиано
Ако разбирате реална практика, тогава стрелба с лък или други дейности могат да бъдат дзен. Ако не разбирате как да практикувате стрелба с лък в истинския му смисъл, въпреки че тренирате много усилено, това, което придобивате, е просто техника. Това няма да ви помогне през цялото време. Може би можете да ударите целта, без да се опитвате, но без лък и стрела не можете да направите нищо. Ако разбирате смисъла на практиката, тогава и без лък и стрела стрелбата с лък ще ви помогне. Как ще получите такава сила или способност е само чрез правилна практика.
Шунрю Сузуки
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща