Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Богиня"
Бог може да е в детайлите, но богинята е във въпросите. Веднъж щом започнем да ги задаваме, няма връщане назад.
Глория Стейнем
Богинята Фортуна е прислужница на дявало, готова да целува който и да е задник.
Уилям Блейк
Като писател, аз не съм богиня на вселените, които създавам. Аз съм най-много сценичен мениджър на изобилните дарове, които извират от рога на изобилието, което означава, че има източник, който е толкова сладък, прощаващ и щедър, че се моля всеки ден този източник да бъде моят водач.
Ребека Уелс
Действията говорят по-силно от думите. В идните дни Богинята на победата ще раздаде лаврите си само на онези, които са се подготвили да действат смело.
Хайнц Гудериан
Всички богове са един Бог, и всички богини са една Богиня и има един инициатор.
Дайън Форчън
За да изглеждаш като богиня, са необходими двайсет минути. Но цели три часа, за да изглеждаш естествено.
Янина Ипохорска
Намерете богинята в себе си, вместо да търсите бога в някой друг.
Франческа Лия Блок
Всяко момиче е богиня.
Франческа Лия Блок
Използвам думите богове и богини главно според мен, за да означава красиви тела - тела, които са абсолютни инструменти. И вярвам в дисциплината, вярвам в една много определена техника.
Марта Греъм
Не е лесно да си богиня далеч от Олимп.
Зелда Фицджералд
Нашата култура е създала две почти несъвместими описания на "добра жена". Първият е индивидуална постигаща; втората, саможертвата домашна богиня.
Марта Бек
Зевс е бог на небето и владетел на всички гръцки богове и богини. Зевс и семейството му били наречени олимпийци, защото живеели на върха на планината, наречена Олимп. Основните гръцки богове и богини по-късно са приети от римляните. Зевс е наричан Юпитер от римляните.
Мери Поуп Озбърн
Те са дошли облечени като роботи или космически богини или извънземни, защото писател е променил живота им.
Андрю Шон Гриър
Четете колкото можете повече, като отхвърляте негативната или обезпокоителна информация. Учете се чрез правене и Богинята и Богът ще ви благословят с всичко, от което наистина се нуждаете.
Скот Кънингам
Призовавайте Богинята и Бог да ви защитят и да ви научат на тайните на магията. Помолете камъните и растенията да разкрият своите сили - и слушайте.
Скот Кънингам
В Уика ритуалите са церемонии, които празнуват и укрепват връзките ни с Богинята, Богът и Земята.
Скот Кънингам
Ето защо артистът трябва да бъде воин и както всички воини, артистите с времето придобиват скромност и смирение. Възможно е някои от тях да се държат пищно на обществени места. Но сами с работата те са целомъдрени и смирени. Те знаят, че не са източникът на творенията, които създават. Те само улесняват. Те носят. Те са доброволните и умели инструменти на боговете и богините, на които служат.
Стивън Пресфийлд
От векове геният на литературата и геният на изкуството вървят ръка за ръка. Защото Богинята на буквите е сляпа и само тя на изкуството може да й даде зрение.
Хауърд Пайл
Религия без богиня е на половината път към атеизма.
Дайън Форчън
В различна степен и на различни нива всички богове и богини представляват аспекти на Един Бог, Който е и "мъжки" и "женски".
Дайън Форчън
Бог Дионис бил посветен и жрец на Великата богиня. В съвременното духовно движение на жените Дионис присъства при някои жени, които въплъщават архетипа на жрицата и посредник между световете.
Джийн Шинода Болън
По-скоро бих била киборг, отколкото богиня.
Дона Харауей
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща