Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кабинет"
Но се чувствам убеден и се осмелявам дори да пророкувам в това отношение, че ще дойде време, когато в кабинета ще има и министър на мира, седнал до министрите на войната.
Фредрик Байер
Исках да си направя пластична операция, докато не забелязах, че лекарският кабинет е пълен с портрети от Пикасо.
Рита Ръднър
Нямам проблем с това, което правиш в църквата, но ще ти се изправя в лицето, ако искаш да почукаш в моята научен кабинет и да ми кажеш, че трябва да преподават това, което преподаваш във вашето неделно училище. Защото тогава ще се бием!
Нийл Деграс Тайсън
Излязох от кабинета на Горбачов, мислейки, че всичко в него е огромно: постиженията му, грешките му и сега неговата суета и огорчение.
Дейвид Ремник
Някои търсят комфорта в кабинета на терапевта си, други се отправят към кръчмата в ъгъла и се гмуркат в халба, но аз избрах бягането като моя терапия.
Дийн Карнасис
Исках да бъда поет като дете и имам стена в кабинета си, посветена на книгите с поезия, всички по азбучен ред, която всеки ден ми напомня за моя провал.
Колм Тойбин
Този кабинет се явява историческа крачка за създаване на равенство между мъжете и жените. Тези хора притежават значителни умствени и професионални способности, с голям политически престиж. Те могат да решат тези огромни задачи, които са пред нас.
Мишел Башле
Днес милиони американци приемат хранителни добавки, практикуват йога и интегрират други естествени терапии в живота си. Това са всички превантивни мерки, които ще ги предпазят от лекарския кабинет и ще намалят разходите за лечение на сериозни проблеми като сърдечни заболявания и диабет.
Андрю Уейл
Ако възникне критична ситуация, събудете ме по всяко време на деня или нощта - дори и ако съм на заседание на кабинета на министрите!
Роналд Рейгън
От прозорецът в кабинета живият живот не е толкова виден.
Сергей Михалков
Военното министерство приготвя три вида отчети: един, за да излъже обществеността; втори, за да излъже министерският кабинет; и трети, за да излъжат сами себе си.
Хърбърт Аскуит
Изглеждаше, че там, пред прозореца на кабинета му, животът продължаваше и той трябваше само да го опише.
Виктор Пронин
Нашите невидими управители в много случаи не знаят самоличността на своите колеги във вътрешния кабинет.
Едуард Бернайс
Наистина моето свещено място е кабинетът ми, където има книги, които обичам, и неща, които хората са ми дали.
Елизабет Бърг
Не винаги е възможно ученият от кабинета лично да провери правилността на своите теории чрез пряко наблюдение. Често дори не успява да посети местата, където умствено пребивава десетилетия.
К. В. Керам
Говорих с Барак Обама за Междузвездни войни наскоро в Овалния кабинет и той определено е фен. Член 2, раздел 1 от Конституцията създава привилегия на изпълнителната власт, а що се отнася до правителствената регулация и информационната политика, така и за Междузвездни войни, няма да разкривам дискусии насаме с президента на Съединените щати.
Кас Сънстейн
Поне от 1947 историческите записи изглежда подкрепят едно просто заключение: ако искате американската икономика да расте, трябва да поставите демократ в Овалния кабинет.
Кас Сънстейн
Военното министерство подържа три типа персонал: единият въвежда в заблуждение обществеността, другият тип въвежда в заблуждение кабинета, а третият, за да заблуждава самото себе си.
Хърбърт Аскуит
Интересът клати..., не това, което си мислите, а кабинета.
Хасан Адемов
Тази информация [за разработките срещу висши митничари правена по време на правителството на ОДС] беше събрана в края на нашето управление и решение по нея трябваше да вземе през 2001 година тогавашният министър на МВР Георги Петканов... Въпросните служители от отдела за «Стокова контрабанда» бяха пенсионирани с почести. Малко преди да напусна МВР, Георги Петканов дойде лично в моя кабинет... и поиска да се запознае с материалите по делото. Дали пък не се е притеснявал какво ще се случи с някои от замесените лица?
Атанас Атанасов
Нормално е след 10 години начело на държавата слабите да се обединят срещу ГЕРБ. Но са толкова страхливи, че се изплашиха да управляват със 160 депутати. Затова мнозинството от парламента преля в служебен кабинет, където под наблюдението на своя генерал правят това, в което са най-добри: внушения, компромати, манипулации. Ние можем и да сме опозиция. Но се страхувам, че когато народът ни върне, нанесените щети ще са огромни.
Бойко Борисов
Но за България тъгувам. Не мога без нея, не мога! Мисля си за изоставената работа, за своя кабинет, за близки в нея мене хора, за моите студенти. И не ще съжалявам, когато ще си тръгна за у нас. Много нещо научих тук, но най-полезното е, че и ние не сме от последните в делото на мисълта. Нямаме само материални условия да дадем разраст на силите си. И в това е нашата трагедия.
Асен Златаров
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща