Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мебел"
Няма по-очарователна мебел от книгите.
Сидни Смит
На първата година купуват мебели. На втората година пренареждат мебелите. На третата година делят мебели.
Фредерик Бегбеде
Най-лошото е когато осъзнаеш, че си допълнение към собствената си мебел.
Василий Ключевски
Книгите му бяха най-близкото нещо, което имаше до мебелите, и той живееше в тях по начина, по който другите мъже живеят в кресла.
Лаура Хиленбранд
Живеех в голям апартамент без мебели, само с пишеща машина, и тъй като нямах какво друго да правя с времето си, това ме накара да се заема сериозно с писането си.
Саймън ван Буй
Избираме мебелите си, за да служат като видими символи на нашия вкус, богатство и социално положение. Често избираме жилищата си въз основа на усещането, че "изглежда добре" да имаме "добър адрес". Ние търгуваме с идеално добри автомобили за по-късни модели, не винаги за да получим по-добър транспорт, а за да докажем на общността, че можем да си го позволим.
Самюъл Хаякава
Всичко което е нужно на актьора е да си научи ролята и да не се блъска в мебелите.
Спенсър Трейси
Не правя нещата с ръце, въпреки че учих дървообработването и правех мебели.
Франк Гери
Наистина е странно, защото къщата ми е много богато украсена, но бърлогата ми за писане е много, много празна. Бяло е, мебелите са бели. Не ми дава нищо за гледане, така че просто трябва да се концентрирам!
Джейн Голдман
Той нямаше приятели. Към него се отнасяха като към мебел - полезна, но безлична, и също толкова тиха.
Айн Ранд
Доблест без пари е безполезна мебел.
Никола Боало
Кушетки и столове, покрити с драскотини, са насочени един от друг, което прави възможно десетина души да седят в тази стая наведнъж и да не се налага да говорят с още един човек, което е чудо в подреждането на мебелите.
Нова Рен Сума
Ще трябва да търсим дивани, морета и океани, да отворим всички задморски земи, да преобърнем всички мебели.
Свен Нордквист
На мен ми харесва моето тяло - то е силно. Аз мога да местя мебели. Мода да яздя коне. Мога да играя баскетбол. Моето тяло е добре смазана машина.
Синди Крофорд
Не че съм мечтал да бъда архитект. Просто исках да направя нещата. Независимо дали става дума за мебели, живопис, интериорен дизайн или архитектура. Просто исках да създам нещо.
Тадао Андо
Има някои затворени врати, които толкова се страхуваме да отворим, че вече не ги виждаме. Избутахме мебели пред тях; забили сме ключалката. Децата са единствените, които могат да приклекнат на четири крака, за да се взират в червената светлина, идваща изпод вратата, докато се чудят какво се крие зад нея. Но Ванго винаги се е страхувал от сиянието.
Тимоте дьо Фомбел
Най-прекрасното във всяко пътешествие е връщането у дома. Когато отваряш вратата и миризмата на мебели, книги и любими хора се смесва в един аромат. Аромата на дома.
Фаусто Брици
Мебелите никога не трябва да се разполагат така, че някой да седи с гръб към вратата или че главата на леглото никога не трябва да е в края на вратата на спалнята.
Фрида Рамстед
В етническото пречистване, глад и геноцид тя видя пряка заплаха за мебелите си.
Арундати Рой
В старите мебели, почти както в старите картини, се крие очарованието на миналото, на избледнялото, което става по-силно в един човек, когато достигне напреднала възраст.
Адалберт Щифтер
Не подхожда на гостите да критикуват мебелите в къщата на домакина.
Бодо Узе
Дълбоката практика прилича на проучване на тъмна и непозната стая. Започвате бавно, блъскате се в мебели, спирате, мислите и започвате отново. Бавно и малко болезнено изследвате пространството отново и отново, като се грижите за грешките, като всеки път разширявате обсега си до стаята, изграждайки мисловна карта, докато можете бързо и интуитивно да преминете през нея.
Даниел Койл
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща