Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поход"
Консерватизмът не е някаква абстрактна теория. Кръстоносен поход е да се даде власт в ръцете на обикновените хора.
Маргарет Тачър
Лидерството на световната икономика е преживяване на власт, което може да заслепи победителя в похода на историята.
Фернан Бродел
Животът е кръстоносен поход в служба на Бога.
Никос Казандзакис
Чувал съм за успехите на бързите военни походи, а не слушал за успехите на продължителните. Нито е една страна не извлякла изгода от дълги войни.
Сун Дзъ
Животът на велик човек не е весел танц, а битка и поход, борба с владетелите и цели царства.
Томас Карлайл
Мечтите имат последствия. Няма връщане назад. Революцията не е безболезнен поход към портите на свободата и справедливостта. Това е борба между яростта и надеждата, между изкушението за разрушаване и желанието за изграждане. Темпераментът й е отчаян. Това е измъчен отговор на миналото, на всичко, което се е случило, припомнените и неприпомнени несправедливости - тъй като споменът за една революция достига много по-назад от паметта на нейните действащи лица.
Хишам Матар
По едно време бях много ядосана. Дори се отнасях към модата като към някакъв кръстоносен поход: или бяхте с нас, или против нас, такова чувство. Сега знам, че имаме нужда от идеи, а не да ритаме вратата.
Вивиан Уестууд
Природата е друг важен аспект на подхранването на душата. След поход в планината, където живеем, например, изпитвам забележително чувство на благодарност и страхопочитание. Умът ми утихва и ми позволява да виждам по-ясно красотата на творението. И чрез тази благодарност красотата на Вселената се отразява обратно на създателя.
Джоан Борисенко
Всеки хубав поход ви води накрая у дома. Точно там, откъдето започна.
Едуард Аби
Животът е кръстоносен поход в служба на Бога. Независимо дали искаме или не, ние сме посочили като кръстоносци да освободим - не Божи гроб, - а този Бог погребан в материята и в душите ни.
Никос Казандзакис
Когато състезанието приключи и играта бъде или спечелена, или изгубена, и вие сте в най-крайния кръг и граница на времето и стъпите в похода на вечността, всички хубави неща от вашия кратък нощен сън ще ви се сторят като пепел от пламък от тръни или слама.
Самюел Ръдърфорд
Цялата история от последните хиляди години е история на религиозни гонения и войни, погроми, джихади, кръстоносни походи. Намирам всичко това за най-малкото съжаление.
Стивън Уайнбърг
Слабостта на традиционния шотландски национализъм се крие в собствената му неспособност да разбере, че идентичността не може да бъде единственият фактор в похода към независимост.
Тарик Али
Религията наистина е породила някои чудовища. Винаги има, исторически. Върнете се обратно до Инквизицията, знаете, кръстоносните походи, джихадът и т.н.
Уоле Шоинка
Така че аз водя моя кръстоносен поход срещу една епоха, която катастрофално няма достойнство, вкус и домашно приготвена супа.
Фернандо Арабал
Разпалената поход заглушава гласът на съвеста.
Франк Абагнейл
Демокрацията не е статично нещо. Това е вечен поход.
Франклин Делано Рузвелт
Войната е неразделна част от историята на човечеството. Но духовното поробване е съвсем различен въпрос. Това е привилегията на по-развитите страни, които могат да си позволят кръстоносен поход срещу целия свят, заплашвайки еретиците с ядрени бомби!
Бари Айслър
Бъдещето е врата. Две сили - сили, които караме като коне и колесници, с камшици в гърбовете им, колела в коловози, голяма пяна и яростна сила - се състезават към тази врата. Първата сила е еволюцията. Човечеството се променя, расте, става по-добро, отколкото е било. Втората сила е разрухата. Човечеството прави всичко възможно да демонстрира най-лошите си тенденции. Поход към самоунищожение. Бъдещето е врата, която може да побере само една от тези две конкуриращи се сили. Ще се развие ли човечеството и ще стане ли нещо по-добро? Или ще си прережем гърлата с направените от нас ножове?
Чък Уендиг
Християнството донесе нещо ново и революционно: свобода и безусловно достойнство за всеки индивид, независимо от неговата религия, култура или националност. Но Изтокът и Западът се разделиха след кръстоносните походи.
Валтер Каспер
Колективните действия остават най-добрият начин за подновяване на похода към голямата троица на свободата, равенството и солидарността.
Гай Стендинг
Фундаментализмът все още е в поход.
Дейвид Брукс
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща