Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чиния"
Толкова е красиво подредено в чинията - знаеш, че нечии пръсти са били навсякъде.
Джулия Чайлд
Персонажите от сънищата ти лапат от твоята чиния. (871)
Станислав Йежи Лец
В собствения си живот реших да оставя месото от чинията си в медицинското училище, но малко бавно осъзнах, че млечните продукти и яйцата също не са здравословни храни.
Нийл Барнард
С изключение на случаите, които очевидно включват маниак убиец, полицията обича да вярва, че убийствата са извършени от хора, които познаваме и обичаме, и през повечето време са прави - смразяваща мисъл, когато седнете да вечеряте с петчленно семейство. Всички тези потенциални убийци си подават чиниите.
Сю Графтън
Моето небце е по-просто, отколкото преди. Млад готвач добавя и добавя и добавя в чинията. Като остарееш, започваш да отнемаш.
Жак Пепен
Жената не трябва да иска от мъжа да мие чиниите. Нали когато се е влюбила в него, той не е стоял до мивката.
Марлене Дитрих
Всяка пролет стотици хора виждат летящи чинии. Но аз предпочитам да пия сам.
Робърт Орбън
Научно доказано е че организма не усвоява холестерола ако сте го взели от чужда чиния.
Дейв Бари
Аз спазвам веганска диета от 80-те години на миналия век и я намирам не само по-здравословна, но и много по-привлекателна от парчетата месо, които бяха в чинията ми като дете.
Нийл Барнард
Всеки път, когато отивах по радиото, вземах най-гнусната радиостанция, станцията, която беше като тоалетна чиния. Бих продължил там и ще повиша рейтингите, така че не бихте могли да се справите по-зле.
Хауърд Стърн
Не ми харесва, когато хората слагат чиниите си в съдомиялната машина, без да ги търкат правилно, защото излиза с тези малки бели точки и след това не можете да ги извадите. И вие трябва да ги премиете.
Брит Робърсън
За мен храната е за щедрост и това трябва да се отразява и на чинията.
Марко Пиер Уайт
Под този покрив ролята му беше да връща пари, да цапа чиниите и да разтваря чаршафите, без да знае как е изпрано прането и как се приготвят ястията.
Марта Баталя
Баща ми в лекарската престилка не беше същият баща без нея. Един обикновен татко лъжеше, не изпълняваше обещанията си и често беше слаб и нещастен. Приличаше на някой, който утре може да бъде блъснат от кола на пешеходна пътека или чиния супа да се разлее в скута му. Този татко, татко доктор, беше Бог, Утехата и Джеймс Бонд.
Миленко Ергович
Нека не забравяме колко красиво може да бъде простото миене на чинии.
Ноа Хоули
- Поне така пишеше в бележката му, заедно с язвителното напомняне, че чиниите не се мият сами и че гъбичките в банята са на един ден от еволюцията в разумен живот. Сгънах бележката в самолет и я пренесох през стаята. Накрая се озова весело кацнал на върха на древния телевизор. Изглеждаше добре там и го оставих като знак на почит към свободолюбивите гъби навсякъде.
Роб Търман
Аз ще бъда този, който ще напусне масата като мъж - без да оправя стола и без да маха чиниите.
Сандра Сиснерос
Простият звън на чаши и чинии настройва разума за щастлив празник.
Томас Де Куинси
Всички деца също работиха усилено. На две години те метяха пода и събираха яйца. До трима те събираха подпалки за печката. До четири миеха и сушаха чинии. Към пет те вече са знаели как да перат собствените си дрехи.
Бен Монтгомъри
Приемаме за даденост, че трябва да вземем душ, да почистим къщата си и да изперем дрехите си. И все пак умът и неговите мисли се нуждаят от почистване и подреждане толкова, колкото и телата ни. Макар че малцина от нас биха помислили да вечерят на вчерашните мръсни чинии, ние не мислим нищо за решаването на проблемите ни с вчерашните претрупани умове... Целта на всяка техника за медитация е да се премести извън нормалното съдържание на нашето съзнание, да освободи ума си от него обичайно бърборене и концентрирайте вниманието си с цел да изпитате по-високо състояние.
Енодиа Джудит
Създаването на герои и места и сюжети, за разлика от поправянето на тръби или миене на чинии, е всичко друго, но не е практично или рационално. Пиша това, което трябва да бъде написано по начина, който изглежда наистина прав.
Етгар Керет
Тайната на хубавото тесто за сладкиши е същата като тази на красивата любовна история - каза Бет и постави чиния, пълна с кифлички на масата. - Трябва да втаса цяла нощ, тогава ще бъде великолепна.
Жан-Пол Дидиелоран
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща