Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заглавие"
Заглавията удвояват размера на събитията.
Джон Голзуърди
Наистина говорят, че при журналистите имат колони, които трябва да запълнят, и някои правят това по-добре от други. Понякога много лесно измислят заглавие, пишейки лъжи, а мнозина постъпват така, считайки, че останалите са честни и трудолюбиви. Мен това не ме вълнува - аз обичам да попадам на страниците на вестниците, защото това ме прави по-известен.
Еди Ървайн
Трябва да осъзнаеш. В западния свят, независимо в какъв цвят сте, какво заглавие е музиката, всичко се изпълнява от едни и същи ноти.
Орнет Колман
Личният живот е личен живот! И не трябва да правим от него заглавие за медиите.
Сонам Капур
Трябва да получите страхотно заглавие, за да привлечете вниманието в блога си – става дума за примамката, а не за пръчката.
Майкъл Хаят
За целите на този трактат може би можем да го определим като силата да виждаме това, което е скрито от обикновеното физическо зрение. Също така ще бъде добре да приемем, че много често (макар и в никакъв случай не винаги) е придружено от това, което се нарича ясночуване, или способността да се чува това, което би било нечуто за обикновеното физическо ухо; и за всеки случай ще приемем, че нашето заглавие обхваща и тази способност, за да избегнем тромавостта да използваме непрекъснато две дълги думи, когато една е достатъчна.
Чарлз Ледбитър
Науката има авторитет не заради белите манти или заглавия, а поради прецизността и прозрачността: вие обяснявате теорията си, излагате доказателствата си и се позовавате на изследванията, които подкрепят вашия случай.
Бен Голдейкър
Днешните заглавия и преценката на историята не са еднакви.
Кондолиза Райс
В наши дни са нужни само секунди - секунди - една снимка, снимка изведнъж да се превърне в международно заглавие.
Леон Панета
Това е първото нещо, което хората винаги забелязват за една книга, колко е дебела. Полезна информация, като например заглавието или името на автора, изглежда изобщо няма значение.
Пиердоменико Бакаларио
- Някакви глупости... - Започвам да мисля, че тези думи могат да бъдат поставени в заглавието на моята автобиография.
Рейчъл Хокинс
Разбрах, че моето истинско Аз е по-голяма същност от всяка възможна публикация или заглавие.
Ануар Садат
Заглавието е най-трудното. Мама е казвала, че най-трудното е първата фраза.
Владислав Крапивин
Внимавайте със заглавия, които ви казват кое е добро или лошо за вас. Проверете внимателно данните, преди да ги приемете като догма.
Дейвид Ейгъс
Проверката е лесна - стартирате сайта си чрез валидатор и той е валиден или не. Останалите неща, като например дали моето лого или най-голямото заглавие трябва да са h1 в моя HTML, не са толкова лесни и подлежат на тълкуване.
Джефри Зелдман
Отговорените молитви Отговорът е ужасно глупаво заглавие. Така че, толкова тъпо. Не знаете как да напишете тази книга. Дори не знаете дали трябва да напишете тази книга. Със сигурност никой друг не е тук за това. Може да е разумно да ги приемете като неща, които по смисъл показват колко неразумна е тази идея. Направи по-добре!
Емили М. Данфорт
Нов живот? Няма такова нещо. Едва в заглавията на списанията хората получиха нов живот. Спря да пие или да приема наркотици, намери нова любов. Но същият живот.
Йон Айвиде Линдквист
Всеки писател търси вдъхновение на различни места и не е срамно да нападате заглавията. Това е необходимо, всъщност, когато се опитваме да използваме съвременна сатира. Хуморът с остри ръбове разчита на актуални референтни точки.
Карл Хайасън
Написването на заглавие е едно от големите журналистически изкуства. Те или прикриват, или разкриват интерес.
Клод Хопкинс
Външната политика просто не може да бъде оценена от днешните заглавия, които крепят победи и поражения като толкова много резултати в спортните секции.
Кондолиза Райс
Защото в края на краищата в науката човек постига най-голямо въздействие (и често най-големите заглавия) не като се придружава със стадото, а като се сблъсква срещу него.
Лорънс M. Краус
Онези, които прекарват по-голямата част от времето си в четене или писане на книги, разбира се, са склонни да обръщат особено внимание на натрупванията от книги, когато ги попаднат. Те няма да минават покрай сергия, магазин или дори рафт в спалнята, без да прочетат някакво заглавие, а ако се озоват в непозната библиотека, никой домакин няма да се тревожи допълнително за тяхното забавление.
М. Р. Джеймс
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща