Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Трън"
Само ръката на приятел може да извади тръна от сърцето.
Клод Адриан Хелвеций
Където розите, и тръните са там - такъв е на съдбата ни законът.
Николай Некрасов
Аз падам върху тръните на живота.
Пърси Шели
Всяка корона на славата е в същото време венец от тръни.
Томас Карлайл
Любовта е като облизването на мед от тръни.
Лион Фойхтвангер
Животът е плътно покрит с тръни, и аз не знам за друг цяр, освен да се премине през тях, колкото се може по-бързо. Колкото повече се спираме на нашите нещастия, толкова по-голяма става способността им да ни наранят.
Волтер
Не мисля, че съм трън в индустрията, а просто съм част от нея.
Нийл Йънг
Да се усмихнеш на шега, която хвърля тръните в гърдите на някой друг, означава да бъдеш съучастник в престъпление.
Ричард Шеридан
Да живееш е същото като облизване на мед от тръни.
Холи Блек
Оптимистът вижда розата, а не тръните й; песимистът се взира в тръните, без да обръща внимание на розата.
Джубран Халил Джубран
През тръни към звездите.
Сенека
Унищожителят на плевели, бодили и тръни е благодетел независимо дали сее зърно или не.
Робърт Ингерсол
Необработената земя, колкото и да е богата, ще роди бодили и тръни; така е също и умът на човека.
Тереза Авилска
Да не прощаваш на някого те наранява по-зле, отколкото го боли... дори и да не заслужава да му бъде простено... Да не прощаваш на някого е все едно да не дърпаш трън от крака си, само защото не си този, който го е сложил там.
Мерседес Лаки
Майка ми казва, че болката се крие във всеки, когото видите. Тя казва, че се опитайте да си го представите като големи китки цветя, които всички носят със себе си. Помислете за болката си като за голям букет червени рози, красива колие от тръни. Всеки има такова.
Франческа Лия Блок
Не позволявайте на страха от тръна да ви предпази от розата.
Граучо Маркс
Трябва да вземете наградата с чисти ръце, в противен случай в ръцете ви тя ще се превърне в сухи листа и тръни.
Джоузеф Конрад
Какво означава търпение? Това означава да погледнете тръна и да видите розата, да погледнете през нощта и да видите зората.
Елиф Шафак
Колкото повече обекти залагате на сърцето си, толкова повече тръни ще разкъсат душевния ви мир на парчета.
Чарлс Х. Спърджън
Съдбата се разпорежда странно с хората: тя не може да им даде пълно щастие и винаги поставя в човешкият живот някакъв трън, който има функция да отрови източника на човешката радост.
Всеволод Крестовски
Децата трябва да са слаби и с трън в задника.
Евгений Комаровски
Обичам неща, които са абсурдни, безполезни, невъзможни, неистови, прекомерни и интензивни, защото ме провокират, защото ги чувствам като тръни в плътта си.
Емил Верхарен
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща