Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дракон"
Винаги говорете учтиво с разярен дракон.
Стивън Бруст
Чувстват ли се всички влюбени безпомощни и доблестни в присъствието на любимия? Безпомощен, защото нуждата от преобръщане като домашно куче никога не е далеч. Дързост, защото знаете, че бихте могли да убиете дракон с джобен нож, ако трябва.
Джанет Уинтерсън
Страстите са пълзящи влечуги, когато влизат в сърцето, и буйни дракони, когато в вече са влезли в него.
Клод Адриан Хелвеций
Рицаря е винаги там, където са драконите.
Бен Кингсли
Аз съм ранна птица, отчасти защото обичам да си прекарвам спокойно и отчасти защото до 9 часа започват да пристигат имейли, телефонът започва да звъни и имам дракони за убиване от един или друг вид.
Андрю Моушън
Според моя опит съпротивата винаги се проявява, когато се опитвате да преминете от по-ниско ниво към по-високо ниво или да се идентифицирате с по-смела част от себе си или с по-висшата си природа. Така че това е тази отрицателна отблъскваща сила. Това е вид дракон, който трябва да убиваме всеки ден, ако сме артисти или предприемачи.
Стивън Пресфийлд
Всеки иска да забие меча в сърцето на дракона, но никой не иска да държи дръжката.
Варг Викернес
Когато ловецът поставя капани само за зайци, тигрите и драконите остават незаловени.
Ли Бай
Единственият начин да се избавиш от драконите е да имаш свой собствен.
Евгений Шварц
Не съм легенда или герой, не убивам дракони, не правя нито едно от нещата, които истинският герой може. Но мога да направя нещата по-добри, всеки ден, за по-голямата част от кралството.
Мерседес Лаки
Някои пътища, по които не бива да слизате. Защото на картите се казваше, че тук има дракони. Сега не го правят. Но това не означава, че драконите не са там.
Ноа Хоули
Ако Бог не искаше да гоним дракон двадесет и четири часа на ден, седем дни в седмицата, Той никога не би създал голф игрище.
Андрю Готлиб
Ако прогоните драконите, прогонвате героите...
Андрю Соломон
Убийте този дракон веднъж и той никога повече няма да има власт над вас.
Стивън Пресфийлд
Единственото възможно сношение между рицаря и дракона е битката.
Стивън Пресфийлд
На полето на Азът стоят рицар и дракон. Ти си рицарят. Съпротивата е драконът.
Стивън Пресфийлд
Визията, дори за дракон, е ужасно ненадеждна. Това, което можете да видите с голяма яснота, може да не е истинско; това, което не можете да видите, може да е върховната реалност.
Т. А. Барън
Понякога в приказките този, който може да убие дракона, се оказва по-страшен от самият дракон.
Фредрик Бакман
Болестта със сигурност е един от начините, по които животът ни опитва и ни дава шанс да бъдем героични. Въпреки че малко от нас ще спечелят олимпийски златни медали или ще убият дракони, болестта може да бъде искрата или дарбата, която позволява на много от нас да изживеят личните си митове и да станат герои.
Бърни С. Сийгъл
Драконите също стареят, но даже понякога се успокояват, а понякога стават по-мъдри.
Волфганг Холбайн
Синът ми обича мечове и щитове и дракони.
Джейсън Момоа
Научих се как да се придържам сред тролове, елфи, хобити или таласъми. Научих, че приятел може да бъде загубен от алчност и сребролюбие. Научих, че решаването на гатанки може да е също толкова важно умение за оцеляване, колкото и владеенето с лък. Знам как да говоря с дракон и че е най-добре да не го правя.
Карън Джой Фаулър
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща