Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Инженерство"
Инженерството, медицината, бизнеса, архитектурата и живописта се занимават не с необходимото, а с контингента - не с това как стоят нещата, а с това как биха могли да бъдат - накратко, с дизайна.
Хърбърт Саймън
Протеиновото инженерство е технология на молекулярни машини - на молекулярни машини, които са част от репликатори - и така идва от област, която вече повдига някои от проблемите, които нанотехнологиите ще повдигнат.
Ерик Дрекслер
Едва когато започнах да уча химическо инженерство в селскостопанския колеж в Орегон, разбрах, че самият аз може би ще открия нещо ново в природата на света.
Лайнъс Полинг
Учителите трябва да бъдат по-вдъхновяващи. Но също така зависи от инженерството да се направи по-интересно.
Брус Дикинсън
Инженерството стимулира ума. Децата лесно се отегчават. Те трябва да се измъкнат и да си намърсят ръцете: да правят неща, да демонтират неща, да оправят нещата. Когато училищата могат да предложат това, ще имате инженер за цял живот.
Брус Дикинсън
Твърде често "софтуерното инженерство" не е нито инженерно, нито софтуерно.
Бярне Строуструп
Понятието "система" придоби централно значение в съвременната наука, обществото и живота. В много области на усилията се подчертава необходимостта от "системен подход" или "системно мислене", възникват нови професии, наречени "системно инженерство", "системен анализ" и други подобни, и не може да има съмнение, че това тази концепция бележи истинско, необходимо и последващо развитие в науката и светогледа.
Ервин Ласло
Но докато правех това, бях следвал различни области в науката и технологиите, включително работата в молекулярната биология, генното инженерство и т.н.
Ерик Дрекслер
Социалното инженерство използва манипулация, влияние и измама, за да накара човек, доверен вътрешен човек в организацията, да се съобрази с искане, а искането обикновено е да се предостави информация или да се извърши някакъв вид действие, което е от полза за този нападател.
Кевин Митник
Ние съдим по икономиката по това, което може да произведе. Като такава, икономиката по-скоро прилича на инженерството, отколкото на физиката: повече практична, отколкото духовна.
Робърт Шилър
Не ме молете да сложа рафт, но аз обичам инженерството.
Брус Дикинсън
И социалното инженерство, и техническите атаки изиграха голяма роля в това, което успях да направя. Беше хибрид. Използвах социално инженерство, когато беше подходящо, и използвах технически уязвимости, когато беше подходящо.
Кевин Митник
Социалното инженерство използва измама, манипулация и влияние, за да убеди човек, който има достъп до компютърна система, да направи нещо, като щракване върху прикачен файл в имейл.
Кевин Митник
Считам, че е много важно религиозните общности да се опитат да приведат своето учение и своите разбирания в дебата за стволовите клетки и дебата за генното инженерство.
Майкъл Сандел
Исках да се занимавам с химическо инженерство, защото реших, че това е бъдещето.
Мукеш Амбани
По професия съм инженер, така че винаги съм се интересувал от инженерство и технологии, но също така силно се интересувам от свойствата за самостоятелно изграждане и извън мрежата и как това би ни повлияло по отношение на начина на живот.
Анди Грифитс
Копирането е свързано с обратното инженерство.
Остин Клиън
Първо правило за инженерство; пазете се от прототипи. Заедно с това, избягвайте всичко, направено от инженер, който няма всичките си пръсти.
Саймън Грийн
Бихте могли да кажете, че в класическия смисъл бях обладан от изкуството на големите архитекти от миналото. И това ме доведе до инженерство.
Сантяго Калатрава
Разликата между архитектурата и инженерството идва само създавани на училища. Това е бюрократично разграничение. Резултатът от двете дисциплини е изграждането на обекти в пейзаж.
Сантяго Калатрава
Не виждам разлика между архитектура и инженерство. Това е същата професия.
Сантяго Калатрава
Много от инженерите, с които съм интервюирал, са работили по технология за обратно инженерство. Това е отличителен белег на Зона 51.
Ани Джейкъбсън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща