Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Юноша"
Нито един юноша не вярва в това, че някога той ще умре.
Уилям Хазлит
Като юноша вие сте в последния етап от живота си, когато ще се радвате да чуете, че телефонът звъни за вас.
Фран Лебовиц
Най-сигурният начин да корумпирате един юноша е да го инструктирате да почита по-високо тези, които мислят така, отколкото тези, които мислят по различен начин.
Фридрих Ницше
За един юноша няма нищо по-смущаващо от родителя.
Дейв Бари
Аз не съм нито юноша, нито романтик. Аз анализирам обективно.
Дилма Русев
Хората са отговорни възрастни у дома. Защо изведнъж ги превръщаме в юноши без свобода, когато стигнат до работното място?
Рикардо Семлер
Никой юноша не иска да бъде разбран, поради което се оплакват, че е бил неразбран през цялото време.
Стивън Фрай
За милиони момичета по света майчинството идва твърде рано. Онези, които раждат деца като юноши, страдат от по-висока майчина смъртност и заболеваемост, а децата им са по-склонни да умрат в ранна детска възраст.
Естер Дюфло
-Не искам да съм мъж - каза Джейс, - искам да бъда измъчван от вина юноша, който не може да се изправи срещу собствените си вътрешни демони и вместо това да го изразя вербално към другите хора.
Касандра Клеър
Наследствеността е това, което кара родителите на юношата да се чудят един за друг.
Лоурънс Питър
Юношата никога не трябва да се третира като дете, защото това е етап от живота, който е надминал. По-добре е да се отнасяме с юношата, сякаш има по-голяма стойност, отколкото той всъщност показва, отколкото - че има по-малка такава, и да му позволим да почувства, че неговите заслуги и самоуважение са пренебрегвани.
Мария Монтесори
Много се радвам, че толкова ти е допаднал господин Мьойрин, понеже и аз много го обичам. Той принадлежи към онези редки хора, които и в светските си маниери запазват доброто си сърце. А по практичност на ума си, несъмнено превъзхожда много от високообразованите господа. Много се радвам, че общуваш с високообразовани хора и прекарваш по-малко време с юноши или поне с тези, за които почти нищо не знаеш.
Хайнрих Маркс
Важното е, че на всички етапи от юноши до зрели хора, се работи за разпространение на спортния дух.
Пиер дьо Кубертен
Някои хора разправят за мен, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в един буркан със спирт на бюрото си.
Стивън Кинг
Почтеността не е нещо, което възрастните имат и юношите могат да се стремят към това. Почтеността е нещо, към което всички ние, на всички възрасти, постоянно се стремим.
Харолд Кушнер
Всяка страна е като определен тип човек. Америка е като войнствен, подрастващ юноша; Канада е като интелигентна, 35-годишна жена. Австралия е като Джак Никълсън. Тя идва точно до вас и се смее много силно в лицето си по един много застрашаващ и ангажиращ начин.
Дъглас Адамс
Юношите винаги имат същия проблем - как да се бунтуват и да се съобразяват по едно и също време.
Куентин Крисп
Никой не знае истинския си характер, докато не свърши газта, не купи нещо по схемата за вноски и не отгледа един юноша.
Марсилин Кокс
Всеки, който някога е бил грозен юноша - а ние сме легион - знае, че чувството да си неприятен и необичан никога не изчезва; винаги е там, дебне точно под повърхността.
Рут Райшил
Голяма част от бунта на днешните юноши може да се отдаде на родители и други възрастни, които оказват натиск върху тях да променят поведението, което децата смятат за свой собствен бизнес. Децата не се бунтуват срещу възрастните - те се бунтуват срещу опитите на възрастните да им отнемат свободата.
Томас Гордън
Последните изследвания показват, че страхът от загуба на доверието и уважението на родителите е най-големият фактор за възпиране на употребата на наркотици в юношите.
Франсис Йенсен
Последните функционални ЯМР изследвания при юноши показаха, че пристрастяването към кокаин и мет променя моделите на свързаност между двете полукълба на мозъка, както и други важни региони, които използват допамин като предавател. Интересното при изследванията с ЯМР на интернет зависими е, че те са сходни по характер.
Франсис Йенсен
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща