Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Издател"
Издателите мислят за това, че печелят пари, и ако вие пишете добре, те не се интересуват, кой сте вие - мъж, жена или слон.
Маргарет Атууд
Винаги има известен скок на вярата, който редакторите са направили със своите автори на научна литература. Ако доверието бъде нарушено, нещата могат да станат много неудобни за писателите и издателя.
А. Скот Бърг
Като писател не можете да си позволите лукса да бъдете обезкуражени и да се откажете, когато бъдете отхвърлени, било то от агенти или издатели. Абсолютно трябва да орете напред.
Огастин Бъроуз
Писателството е проста материя. От две фрази трябва да избереш тази, която е по-кратка; от две думи - тази, която е по-разбираемата; от две описания това, което е по-ясно; от двама издателя - този който изпраща телеграма, а не писмо.
Джон Стайнбек
Мисля, че е жалко, че нещо толкова креативно и жизненоважно за природата на човешкия вид, колкото разказването на истории, до голяма степен се контролира от бездушните кретени, известни като издатели.
Пиърс Антъни
Баща ми осъзна, че за мен да стана издател в неговата фирма щеше да е краят на фирмата!
Дик Бруна
Когато растях, издателският свят изглеждаше толкова далеч. Когато майка ми пишеше книга, тя търсеше адресите на издателите на гърба на книгите, които притежаваше, и изпращаше ръкописа си.
Киран Десаи
Важно е да намерите издател и също толкова важно да не бъдете забелязани до вашата трета или четвърта книга.
Колм Тойбин
Пишещ издател е като крава в млечен бар.
Артур Кьостлер
Писателите са от съществено значение. Читателите са от съществено значение. Издателите не са.
Дж. А. Конрат
Издателите, естествено, се отвращават от употребявани книги и са разработили стратегии за потискане на пазара на втора ръка. Те издават нови, дори по-скъпи издания на популярни учебници на всеки три до четири години, в класически цикъл на планирано остаряване.
Джеймс Суровецки
Първо пиши. Притеснявайте се дали ще получите агент или издател по-късно. Първо го напиши. Докажете, че можете да го направите и тогава другите ще ви слушат. Тонове хора говорят за книги, които искат да напишат. Много по-малко са тези, които действително завършват тази визия. Не бъди приказващ.
По Бронсън
Може би издателите стават само за да продължат разговора за безкраен разговор за книги.
Роберто Каласо
Тъй като издателите се фокусират върху блокбъстърите, те непрекъснато губят интерес към малко известни автори от други страни.
Стивън Кинзър
В O'Reilly начинът, по който мислим за нашия бизнес, е, че не сме издател; ние не сме продуцент на конференции; ние сме компания, която помага за промяната на света, като разпространява знанията на иноваторите.
Тим О'Райли
Като цяло обаче никога не бива да забравяме ролята, която играят парите в оформянето на живота на писателя, а животът неизбежно дава информация за творбата. Моята позиция е, че винаги искам да убедя издателя да ми даде достатъчно пари за това, което искам да правя. В същото време това, което искам да направя, е да достигна до пълна изява по начин, който съблазнява, който доставя удоволствие на хората по начин, по който те не са очаквали да бъдат доволни или дори искат да бъдат доволни.
Тим Паркс
Издателите знаят, че няма истории, а има биографии.
Хенрих Боровик
Няма нищо по-лошо, отколкото да дадеш любовен роман на издателя, когато е договорен трилър.
Щефани Рос
Всички институции на съвременното общество се използват за измама на хората: медиите, културните институции, издателите на книги, университетите, училищата, политическите партии и др.
Валентин Катасонов
Ако бях написал книгата за бяла аудитория, щях да я продам за много повече пари и много други издатели щяха да кандидатстват за това.
Виет Тан Нгуен
Издателите сляпо вярват, с расистки априоризъм, че поезията е табу за книжарницата. И продавачите на книги също вярват в това.
Алберто Бевилакуа
След всички глупости, свързани с "Милион парченца", никой не очакваше нищо от мен. Нито издател, нито агент, никой. Само аз и книгата. Беше чудесно.
Джеймс Фрей
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща