Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Шума"
За мен страница с добра проза е мястото, където човек чува дъжда и шума на битката. Той има силата да придава мъка или универсалност, които му придават младежка красота.
Джон Чийвър
Често чувам музика в сърцето на шума.
Джордж Гершуин
Автомобилният трафик е напълно забранен в зелените ивици, където царува спокойствието и проклятието на шума няма да проникне.
Льо Корбюзие
Функционирам като канал, през който музиката излиза от хаоса на шума.
Вангелис
Филмите, които са направени по-обмислено или направени или с по-голяма амбиция, често просто се удавят от шума.
Роджър Ебърт
Обичам "шума" на демокрацията.
Джеймс Бюканън
Рекламите изтласкват принципа на шума чак до платото на убеждението. Те са напълно в съответствие с процедурите за промиване на мозъка.
Маршал Маклуън
Такива истории растат от гнила шума, натрупана на дъното на душата.
Джон Роналд Руел Толкин
Времето ви е ограничено, затова не го губете, като живеете нечий чужд живот. Не попадайте в капана на догмата, което означава да живеете с резултатите от мислите на други хора. Не позволявайте на шума от мненията на околните да удави вътрешния ви глас. И най-важното – съберете смелостта да последвате сърцето и интуицията си.
Стив Джобс
Не ме вълнува шума в пресата. Както не са ме интересували насмешките на съучениците. Това никак не влияе на нашия живот.
Тилда Суинтън
Не позволявайте шума на чуждите мнения да убива вътрешният ви глас.
Денис Черишев
Извън шума, стила и спекулациите истината е, че iPad наистина е просто поредното таблетно устройство. Наистина голям PDA, където сензорният екран прави това, което клавиатурата на лаптопа е правила.
Дъглас Рушкоф
Харесвам шума от дъжда. За мен това е напомняне за нещо изключително прекрасно. Слушам шума от дъжда през своя слухов апарат, но той не е предишният. Дъждът създава велики нации.
Луис Бунюел
Какво значи "да опитомиш"? ...ако ме опитомиш, ние ще изпитваме необходимост един от друг. За мен ти ще бъдеш единствен на света. За теб аз ще бъда единствена на света... в живота ми ще грейне слънце, погледни! Виждаш ли житните ниви ей там? Житните ниви не ми напомнят нищо. И това е тъжно! Но твоята коса е с цвят на злато. И когато ме опитомиш, ще бъде прекрасно! Житото, което е златисто, ще ми напомня за теб. И ще обичам шума на вятъра в житата."
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Когато сме принудени да спрем шума около нас и в нас, ние започваме да чуваме всичко, което не е ние, а това е началото на смирението и обновяването на душевната ни енергия; тъй като само като слушаме всичко, което е по-голямо от нас, можем да открием и почувстваме своето място във Вселената.
Марк Непо
Вярвам, че това, което получаваме от живота, е това, което сме си поставили за цел да получим, така че няма такова нещо като незначително решение. Нашите съдби са кулминацията на всички избори, които сме направили по пътя, поради което е наложително да слушате внимателно вътрешния си глас, когато той говори. Не позволявайте на шума на някой друг да го заглуши.
Меган Макафърти
Въпреки шума, вратите на съседните домове даже не се открехнаха - типичното за големите жилищни сгради хладно равнодушие.
Сакьо Комацу
Нека намери баланс и умереност във всички неща; нека слуша себе си, а не шума на другите.
Бали Каур Джасвал
Да вините за всичко другите - това е силно да шумите с цел да заглушите собствената си съвест.
Ерик Хофер
И има много идиосинкразия. Но има и закономерности и явления. И това, което данните ще бъдат в състояние да направят - ако има достатъчно - е да разкрие, в кашата и шума на света, някои музикални линии, които всъщност имат хармония. Има го някъде.
Естер Дюфло
Промяната се вписва в шума по-бързо, отколкото трансформира обществото.
Жак Атали
Случайно вярвам, че светът ще се промени само когато променим себе си. И това започва с намирането на себе си: да се научим да заглушаваме шума в умовете си и гласовете на всички около нас и да се придвижваме към това, което се чувстваме правилно – към нещата, които знаем, по причини, които не можем да обясним, които искаме да направим, нещата, които ни карат да се чувстваме живи.
Кели Кътроун
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща