Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Колебание"
Хората са готови да се развличат, като послушат философите също както биха слушали клоун или цигулар. Но да постъпват така, както ги съветва разумният човек, никога. Когато се налага да се направи избор между разумните и безумците, човечеството винаги без колебания отива при безумците. Безумецът се обръща към същността на човек - към неговите страсти и инстинкти. Философът се обръща към външното и второстепенното - разсъдъка.
Олдъс Хъксли
Вземете решение да действате решително и да поемате последствията. Никога доброто не се прави на този свят от колебание.
Томас Хъксли
Стихотворението е разтегнато колебание между звука и мисълта.
Пол Валери
Тези, които убиват животни, за да ядат плътта им, могат без колебание да унищожат собствения си вид.
Питагор
Гледайте на колебанията на пазара като на свой приятел, а не на свой враг; печалба от глупост, а не участие в нея.
Уорън Бъфет
Постоянните колебания са простени само на махалото.
Емил Кротки
Този човек покори света! Какво направи?" Философът отговори без миг колебание: "Победих нуждата да завладея света.
Стивън Пресфийлд
Ако решиш да правиш добри дела, направи го без колебание. Ако започнеш да мислиш, никога няма да го направиш.
Антоний Сурожски
През цялото време имаме колебания, бизнес цикли и те се появяват по различни начини, но обикновено това, което ги отклонява, е известно намаляване на желанието на нашето население, на нашите бизнеси и чужденци да купуват.
Робърт Солоу
Възможна ли е интелектуалната хармония на двама души? Може ли някой друг да съвпадне с вашите мисли, да се слее с ума, да върви ръка за ръка без въпроси, без колебания - двама умове, които мислят като един. Разбира се, това е невъзможно.
Алън Милн
Помислете за това, ако трябва, но запомнете: ако нещо си струва да се преследва, не бива да губите време. Ситуациите се променят по-бързо, отколкото можете да разцепите череп на орк, и моментно колебание може да ви струва шанса.
Маркус Хайц
Колебанието е целувката на смъртта. Може да се поколебаете само за наносекунда, но това е всичко, което е необходимо. Това едно малко колебание задейства психическа система, която е предназначена да ви спре. И това се случва за по-малко от - познахте - пет секунди.
Мел Робинс
Реалността е, че институционалната рамка, в която работи Уолстрийт, е коренно неподходяща и неминуемо поражда силни колебания на пазара.
Морис Але
Можете да ме почерпите със снега без никакво колебание.
Паул Целан
Знам, че има писатели, които обичат да казват, че всеки роман е труден и не става по-лесен. Може и да е така, а аз съм написал само две. Но първият за мен се характеризираше с трайно колебание между постоянство и дълбоко съмнение.
Рейчъл Къшнър
Вследствие на тези колебания и на неясния характер на подобни нововъведения, Комисията по правата на човека от самото начало се съмняваше в ролята си и функциите си като цяло.
Рене Касен
Възможно ли е да не се удивим, че любовта към спокойствието, непрестанно ни държи в колебание.
Станислав Лещински
В този кратък момент разбрах. Съмнението, колебанието, траурът по бъдеще, което никога нямаше да имам - също принадлежеше на нея. Изчезна плюещата адска котка. Сега имаше само една жена. А тя беше малка. И тя се изплаши. И тя беше силна. И тя ме молеше да бъда същият.
Шелби Махурин
Вие, които сте вътре, не осъждайте моята липса на вяра твърде бързо; вие, които сте отвън, не бързайте да се подигравате с прекомерността ми; вие, които сте безразлични, не бързайте да се иронизирате с вечните ми колебания.
Бруно Латур
Ние сме продукт на квантовите колебания в най-ранната вселена.
Джон Ленокс
Решаваме много за части от секундата, на случаен принцип, по интуиция, без колебание. Избираме партньор в живота, влюбващ се от пръв поглед, и заподозрян в убийство искрено уверява, че е убил човек, преди да е осъзнал това.
Дик Сваб
Отдадох моето сърце без колебание, на този, който е най-могъщ от всички богове.
Е. А. Уолис Бъдж
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща